Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 8: 3DS-drömmar

Ny hårdvara är på gång vilket alltid har en bisarr måste-äga-effekt på mig. Med tanke på att vi säkerligen får vänta länge på en ny stationär konsol får jag nöja mig med det bärbara formatet, vilket är gott nog. Nintendo 3DS dominerar nyhetsflödet med japanska releasetitlar, varningsord och batteritidsdiskussioner.

Batteritiden rapporteras bli mellan 3 till 8 timmar, beroende på om man spelar de nya spelen eller gamla DS-titlar. Detta är en markant försämring mot Nintendo DS. Den nya tekniken kräver såklart mer av batterierna men 3 timmar är i lägsta laget.  Varningstexterna handlar om att vi snabbt blir trötta av att titta på 3D-material och det har tidigare rapporterats om att små barn inte bör göra det alls. Efter 30 minuter ska vi tydligen ta en paus, vilket låter som en regel man kommer att bryta mot ganska omgående – jag ser med spänning fram emot att rapportera om lustiga bieffekter.

De japanska releasetitlarna ser okej ut, men frånvaron av Animal Crossing skär lite i hjärtat. Vilka av dessa titlar som också dyker upp vid Europa-releasen återstår att se. Priserna ryktas dessutom bli något dyrare än vad DS-spelen kostar idag. Spelen är: (lista från kotaku.com)

 • Nintendogs & Cats
 • Winning Eleven Soccer 3D (känt som Pro Evolution Soccer i Europa)
 • Super Street Fighter IV 3D Edition
 • Samurai Warriors: Chronicle
 • Puzzle Bobble 3D
 • Ridge Racer 3D
 • Battle of the Giants: Dinosaurs 3D
 • Professor Layton and the Mask of Miracle

3 kommentarer

 1. Jonas

  Haha, vad är det med Ridge Racer på releasedagen av en ny konsol? Känns som dom är där och tafsar varje gång ny hårdvara kommer ut. Kanske förvisso är enda gången serien säljer ordentligt?

  Förövrigt låter ju 3 timmar med 3D-effekterna igång i fattigaste laget? Lär ju komma en uppdaterad hårdvara rätt snabbt i äkta Nintendo-stil. Men man kommer väl stå där och köa på releasedagen i vilket fall antar jag.

 2. Roberty

  Ridge Racer är så jävla kasst. Var på Rusta, såg 6:an för några hundralappar. Det såg spontant rätt kul ut, så ”varför inte?” Det var det sämsta spel jag någonsin spelat. Jag menar, en story som går ut på att köra alla race. Idag skäms jag över att ha ägt skiten.

 3. Daniel

  Glöm inte att det är Ridge Racer i 3D den här gången – en helt annan upplevelse…. eller kanske inte… 🙂