Retro, nytt och allt däremellan.

E3 2015: Nintendo muppar sig

Jag tänkte först döpa den här artikeln till Nintendo kan dra åt helvete. Men det vore nog att överreagera något. Låt mig förklara. En bit in i Nintendos digitala ”presskonferens” visade de upp Animal Crossing till 3DS, vilket tyvärr bara verkar vara ett husinredningsspel. Detta visste jag redan. Men direkt efter det dök mer Animal Crossing upp, nu till Wii U. Mitt hjärta stannade en stund och jag bara satt och fånlog, dock gick detta leende snabbt över till sorg när jag insåg att det bara handlade om något slags party/brädspel med ett AC-tema som kräver en amiibo för att spelas. Ouch, kommer dock säkerligen köpa amiibon. Men nog om min Animal Crossing-problematik och över till själva presentationen.

Innan jag säger något mer att vill jag poängtera att det fånigaste (på ett bra sätt!) med Nintendos digitala presentation var att se företagets toppmän i Muppet-format och att det var kul med en massa Mario-relaterade anekdoter i samband med rörmokarens 30-års-firande. Nu till spelen.

Framtiden ser faktiskt helt ok ut för Wii U (Animal Crossing till trots). Super Mario Maker fortsätter att se underbart ut, en hel del blev säkert glada när den sämst bevarade hemligheten i form av ett nytt Star Fox… avslöjades och jag kan inte vänta på att få spela Xenoblade Chronicles X. Mer innehåll från Yoshi’s Woolly World gjorde mig riktigt varm inombords och utöver det visade de även ett nytt Mario Tennis (vilket gjorde mig mer exalterad än jag vågar erkänna). Så det finns faktiskt en del att se fram emot – utöver Zelda.

På 3DS-fronten var det stora för mig Mario & Luigi Paper Jam som var en mix mellan Mario & Luigi-serien och Paper Mario-serien. Nya Fire Emblem ser snuskigt vackert ut och det kanske är dags för mig att ta mig an den serien. Sedan introducerades ett nytt Zelda med kooperativt fokus som påminde om Four Swords. Annars var det inget jag direkt reagerade på förutom nya Metroid såklart. Näe, du kan andas igen. Metroid Prime Federation Force & Blast Ball sopades under mattan ganska snabbt, kolla på klippen nedan så förstår du nog varför. På tal om videos här kommer massvis som du kan titta på och säkert hitta något jag var för lat för att ta upp i texten. Mycket nöje.

Star Fox Zero (Wii U)

Super Mario Maker (Wii U)

Yoshi’s Woolly World (Wii U)

Animal Crossing: amiibo Festival (Wii U)

Xenoblade Chronicles X (Wii U)

Mario Tennis: Ultra Smash (Wii U)

Mario & Luigi: Paper Jam (3DS)

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes (3DS)

Hyrule Warriors Legends (3DS)

Fire Emblem Fates (3DS)

Metroid Prime: Federation Force (3DS)

Animal Crossing: Happy Home Designer (3DS)

YO-KAI WATCH (3DS)

1 kommentar

  1. Pelle

    ”Animal Crossing could only look on in horror as Metroid fell to the ground, crumpled in a bloody heap. Nintendo turned toward the former, calmly loading two more shells into the shotgun it held, then asked ”So, do you like boardgames?”