Retro, nytt och allt däremellan.

Natt 781: Playstation 4

Då var tiden inne. Sony är i full gång att presentera nästa generations hårdvara. Vi skriver detta i realtid, alltså samtidigt som vi kollar på Sonys livesändning av deras ”meeting 2013”. Vi ber om ursäkt på förhand om våra tankar verkar förvirrade, felaktiga, förhastade eller för den delen – felstavade.

Då kör vi!

Sony börjar med att berätta varför spelande är bra för oss. Check. Sedan drar filmer om deras tidigare konsoler igång, samt spelserier som varit viktiga för Sony. Måste säga att stämningen infinner sig direkt.

Ok, då kör vi.

Spelaren ska stå i centrum. Fan va kontroversiellt… Vitan ska finnas med i mixen. Kul att dom erkänner att den existerar. Mer info om det senare i år. Nu en massa snack om sociala medier. Kom till saken nu. PS4, otippat namn. Men det rätta namnet. Vi ska inte bara tänka på Playstation 4 som en box utan som en helt ny upplevelse. En mer flexibel upplevelse. Vi förväntar oss tydligen multidimensionella upplevelser, och ska få det.

Arkitekten bakom Playstation 4 är Mark Cerny. Intressant. Han kliver upp på scenen och berättar om tankar bakom den nya konsolen. Om tvspelens evolution. Är för trött för den här typen av snack, alltså det är såklart okej att Sony gör så här, men det är tungt att lyssna på saker som att inget ska få komma mellan spelaren och spelen mitt i natten. Vill ha lite mer konkret info nu tack.

zzz…

…tekniskt info utan att att bli för konkreta. 8 gig minne tydligen. Hårddisk. Nya kontrollen visas upp. Tajtare kontroll, vilket förhoppningsvis gör det lättare att spela FPS. En kamera ska kunna kommunicera med kontrollen. Ser faktiskt riktigt het ut. Unreal Engine 4 demonstreras. Mer teknisk info. CPU, GPU etc. etc. DDR5-minnen. Cerny håller också på med ett spel, det visas upp nu. Charmigt värre. Knack heter det. Knack efterföljs av mer PR-snack. Som sig bör.

Det talas om snabb UI, möjligheten att spela spel medan de laddas ner. Möjligheten att ladda upp korta spelsekvenser till sociala medier. Smarta telefoner ska integreras. Vi fattar, Playstation 4 ska bli en logisk del av våra elektroniska liv, inte mittpunkten i vardagsrummet. Känner mig gammal, vill helst se roliga spel, veta priser och se själva konsolen. Cerny tackar för sig.

Gaikai… mer om möjligheter. Facebook. Ustream. Molnspelande. Streama sitt spelande. Socialt spelande. Remote Play på Vitan. Wii U. Och där försvann ljudet. Hoppas det inte blir så när man streamar spel till sin Vita med Gaikai. Vi hör inte vad du säger!!!

Vi får helt enkelt plocka upp den här bollen imorgon, eller förlåt, senare idag. Sov gott.

1 kommentar

  1. Bula

    Här är en sammanfattning för er som inte orkade vara uppe.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0rJDn0jRnUQ