I förra delen svamlade jag mest om olika valmöjligheter och menyer. Nu har faktiskt spelet börjat på riktigt. Låt mig återge vad som har hänt så här långt. Jag väcktes på natten av en smäll, klev upp ur sängen och började vandra mot dörren. Gick in i min systers rum där jag fick reda på att hon inte kunde sova på grund av smällen men hittade även ett paket med ett basebollträ i. Känns rimligt. Pratade sedan med min mamma och då gick det upp för mig att dialogen i Earthbound har potential att vara fantastisk. Det hon sa till mig var följande: What was that noise? Charm, you don’t seem scared. Are you nuts? Som sagt, fantastisk.

Tar mig ut ur huset och pratar med lite folk som skyller smällen på en meteorit. Återstå att se antar jag. Måste bromsa lite här och återigen säga att spelets grafiska stil är helt jäkla underbar, vem behöver en Playstation 4 när det här finns? Pratar med stadens polis och får reda på att vägen är avstängd. Tydligen är Onetts poliser ökända för att stänga av vägar när nått är på gång. Det var länge sedan jag skrattade högt när jag spelade ett spel. Tar mig fram till platsen där Meteoriten har slagit ned men polisen vägrar att släppa igenom mig. Träffar en smådryg person vid namn Pokey, det hjälper inte. Går hem och lägger mig istället. Vaknar igen lite senare av en massa oljud. Dags att gå upp igen. Den här killen kan verkligen inte få en ordentlig natts sömn.

Oljudet är Pokey som knackar på dörren, han har tappat bort Picky. Allt lugnt så lång. Han gnäller om Sharks som tydligen ska vara några slags elakingar i området. Han ber mig om hjälp. Utrustad med ett basebollträ och min hund ger jag mig ut på jakt efter Picky. Får känslan av att allt kan hända. Pappan ringer och berättar på ett ganska invecklat sätt att man tydligen sparar spelet genom att ringa honom och att jag nu ska trycka på Power off-knappen snarare än resetknappen om jag vill sluta spela. Men det vill jag ju inte.

Vi hittar Picky sittandes bakom en buske där meteoriten har landat. Nu inträffar följande. Ur meteoriten kommer ett bi. Ett talande bi. Ett talande bi från framtiden. Är nu officiellt helt såld på det här spelet. Biet berättar om Giygas som inte verkar speciellt trevlig och om hur han sabbar världen vi lever i. Enligt legenden kommer en utvald pojke att rädda världen. Antar att jag är den här pojken och börjar nu förstå den parodiska aspekten av Earthbound. Legenden nämner tre pojkar och en tjej. Dags att hitta mina kumpaner och rädda världen. Biet hakar på.

Mycket som händer nu. Jag lämnar tillbaka de två dryga pojkarna till deras föräldrar. Mamman i familjen stör sig på mitt bi och slår ihjäl det. I biets sista andetag berättar det vad jag måste göra för att rädda världen. Skrattar igen, dialogen är onekligen underhållande. Jag lämnar deras hus och solen går upp, en gubbe ramlar ner från himlen och tar ett kort av mig. Vet inte riktigt vad fan som pågår men vandrar vidare hemåt i hopp om att kunna vila lite och såklart – spara.

Sticker mot Onett enligt instruktioner från det numer döda biet. Slåss mot lite hundar, levlar upp och får nya egenskaper. Börjar ana ett visst djup i själva striderna. Lär bli en hel del buffande och debuffande som det ser ut. Staden är fylld av olika butiker och matställen, köper lite hamburgare för min hälsa och ett nytt, bättre, basebollträ. Hamnar omgående i trubbel med de lokala ligisterna, dör och vaknar upp i mitt hus. I nästa del är min plan att göra om och, ni vet, rätt.