Nu har årets E3 passerat och det är med blandade känslor jag ser tillbaka på mässan. De tre stora (konsoltillverkarna) gjorde väl det som förväntades av dem. Microsoft pratade spel, spel och mer spel. Sony gjorde något liknande, utöver ett par avstickare. Nintendo levererade tillräckligt många intressanta spelnyheter för att jag inte skulle ge upp hoppet på Wii U riktigt än. Stabila insatser från alla tre, utan att överraska. För mig handlar E3 väldigt mycket om att få se det där spelet jag inte hade väntat mig, det som får mig att trilla av stolen. Men även om stoltavtrillandet uteblev såg jag några spel som fick mig att börja längta lite extra. Här kommer i korta drag mina fem favoriter från mässan utan inbördes rangordning.


Cuphead är en plattformare som ser ut som en gammal tecknad serie från Disney. Även om jag inte har en aning om själva kontrollen kommer leva upp till mina plattformskrav så får spelet högsta möjliga stilpoäng.


Axiom Verge – Eftersom jag inte fick något nytt Metroid får jag nöja mig med denna titel, som onekligen har låtit sig inspireras av Nintendos klassiker. Spelet ser helt jävla fantastiskt ut.


Destiny – Innan E3 har jag mest gått och muttrat över Destiny. Men efter att nu ha sett mer från Bungies kommande storsatsning har mina förvätningar stigit – ordentligt.


Mario Maker – Ett av Nintendos starkaste kort under E3 var utan tvekan denna Mario-sandlåda. Göra dina egna banor i Super Mario Bros. Antingen i klassisk åttabitarstil eller med den grafiska stilen från New Super Mario Bros. Jag vet onekligen vad jag kommer att välja. Fysiken i spelet är turligt nog enbart hämtad från åttabitarsgenerationen.


No Man’s Sky – Få spel får mig att tappa hakan lika mycket som när jag ser No Man’s Sky. Problemet är bara att jag inte riktigt fattar vad det är jag ska göra när jag väl spelar det. Jag hoppas dessa frågetecken snart rätas ut. Det här måste bli bra.

Det fanns skälvklart en massa annat att höja på ögonbrynen över med dessa stack ut lite extra för min del. Som sagt, det ser ut av att vara en massa roliga spel på ingång men inget fick mig att tappa andan totalt. Men ett stabilt E3 är ett bra E3 och 2015 ser ut att bli ett roligt år…