Retro, nytt och allt däremellan.

Frexxi vs. the Kinect: Rond 1


Sådär, då har allt jag behöver (så vitt jag vet) dykt upp hemma i lägenheten. En fint paketerad Kinect med medföljande Kinect Adventures, Dance Central från fantastiska Harmonix och så spelet som känns mest jobbigt att plasta upp – Your Shape: Fitness Evolved. Bakgrunden till den här artikelserien kan du läsa om här.

Jag började såklart med att koppla in sensorn vilket fick mig att inse en sak, har du ett litet spelrum, köp inte Kinect. Som tur är mitt vardagsrum stort och efter lite möbeljustering hoppade tekniken igång. Jag startade med Kinect Adventures som var roligare än jag hade räknat med, men ni vet, inte speciellt roligt. Till min förvåning började dock svettdropparna dyka upp på min panna redan efter några minuter vilket resulterade i att Adventures nu har integrerats i min träning. Jag har hört att det där med uppvärmning måste man vara noggrann med.

Dance Central fick sedan huvudrollen helt, precis som allt Harmonix producerar osar det av kvalitet. Om ni ser en individ utföra moves på dansgolvet, med en slags fara-för-livet-blick, när ni är ute och klubbar, kan det numera vara jag. Den stora uppenbarelsen här var att dans är galet svårt och det spelet kräver av mig känns ibland rent ut sagt förolämpande. Men ack vad svetten lackade. Nästan till den grad att jag borde installera nått slags avrinningssystem på mitt vardagsrumsgolv.

Över till min träningsplan som för den första månaden kommer att se ut såhär. Under fyra dagar varje vecka kommer träning att äga rum. Passen i sig kommer att vara 60 aktiva minuter långa (laddningstider är inte träning!). Om du tycker det här låter som ett slappt upplägg. FU. Veckan inleds med ett mjukpass vilket inkluderar 30 min Kinect Adventures och 30 min Dance Central. Pass två blir enbart Your Shape, vilket förmodligen kommer få mig att ifrågasätta varför jag gör det här. Pass tre enbart Dance Central och pass fyra en kombo av de två sistnämnda.

Jag har tagit mått och stått på en våg, jag hart utvärderat min energinivå och min koncentrationsförmåga. Förhoppningsvis ska de första två minska och de två sista öka. Kontroll sker varje söndag. Jag måste dock fundera över hur den här informationen ska redovisas här på sidan, krypterad fakta, självskattning och tokiga anekdoter borde vara lösningen.

Jag vill avsluta den här texten med två saker;

1. Att styra Xboxens dashboard med Kinect är inte intuitivt.

2. Charmless recognized – tekniken har landat, träningen kan börja.

4 kommentarer

 1. roadkill03

  GLHF! 🙂

  Skulle vara jävligt kul att testa Dance Central nån gång. Men jag köper ju inte Kinect för endast ett spel.

 2. Fredrik

  Tackar 🙂 Dance Central är riktigt kul men självklart är det inte värt att köpa en Kinect bara för det. Men för tokiga experiment kanske. 🙂

 3. Tompa

  Haha ska bli löjligt kul att följa din progress! 🙂 När avslutas testet?

 4. Pelle Duveblad

  http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20110817/notch-utmanar-bethesda-i-quake-3

  Hade inget bättre ställe att posta detta på, men hur skön får man vara egentligen?