Som jag tidigare nämnt är det knappast någon stor hemlighet att det saknas bra spel till Kinect. Med undantag från Dance Central, Child of Eden och The Gunstringer är det rena rama öknen där ute. Vill man dessutom ha bra spel som innefattar att man rör på sig får man vara redo att acceptera låg standard. Eftersom min dust med Kinect Adventures snart är avklarad (har några nivåer Free Play kvar) valde jag att skaffa en ersättare, valet föll på Kinect Sports.

Kinect Sports var en av Kinects releasetitlar och det är utvecklat av Rare, men jag utgår ifrån att det inte är hjärnorna bakom Donkey Kong Country eller Conker som gjort Sports. För charmen som annars brukar gå hand i hand med Rare, är tyvärr helt försvunnen. Så när jag tränar med Kinect Sport är det med en tår i ögat (vilket är en bisarr kombo). Allt för vetenskapen, antar jag. Kinect Sports är som helhet ingen bra produkt att komma i form med. Det innehåller en massa grenar som inte direkt resulterar i ett ordentligt träningspass. Bowling går bort, pingis går bort, fotboll går bort, volleyboll går bort, ja allt går nästan bort. Allt utom friidrotten.

Track & Field har alltid varit min styrka. Inte på grund av min kondition eller mitt lätta löpsteg utan för att jag alltid varit bra på att peppra på knappar och skaka styrspakar. Tyvärr överförs inte mina förmågor speciellt väl till Kinect-varianten. Här är det tokspringandes på mattan (med höga knän, annars fattar Kinect nada) som står på dagordningen, vilket faktiskt är riktigt krävande. I kombination med spelets kaloribrännarminispel har jag hittat en värdig ersättare till Adventures. Med andra ord ett riktigt mediokert spel som fyller mitt syfte.

Min hälsoutveckling fortsätter vara positiv. Jag mår helt enkelt mycket bättre idag än jag gjorde när det här experimentet startade. Min energinivå är absolut högre, jag orkar mer och jag kliver upp på mornarna utan en seg känsla i kroppen. Även vikten fortsätter att minska och står nu i exakt minus 5 kilo från startvikt. Träningen går vidare.