Retro, nytt och allt däremellan.

Frexxi vs. the Kinect: Sista ronden

frexxi vs kinect banner
Sista ronden kanske är fel ord att använda. Men jag har nu nått mitt efterkonstruerade mål att gå ner 10 kilo med hjälp av att dansa, leka och ibland även tråkträna tillsammans med min Kinect. Det har gått lite upp och ner men överlag så har det onekligen fungerat. Skulle gissa att samma principer gäller som för vanlig träning, med andra ord, gör det som känns roligt och motiverande. Hoppa över sådant som på ytan kan tyckas vettigt men som bara dödar en inombords.

För min del var Dance Central (och nu också Dance Central 2) den verkliga räddningen. Harmonix vet hur man gör musikspel och Dance Central är inget undantag. Jag har aldrig varit den som gillar dans men fan ta mig om jag inte tycker det är roligt nu. Har fortfarande problem att visa upp mina moves för andra, men det är väl skitsamma. Jag känner mig nu mycket piggare och är som sagt 10 kilo lättare vilket jag helt tackar Harmonix för.

Några jag inte tackar är Ubisoft och deras Fitness Evolved. Ska man göra ett spel som ska simulera en personlig tränare och som ska hitta ett personligt träningsprogram måste man göra det varierat. En tränare som säger exakt samma saker till mig när jag gör rätt eller fel blir fruktansvärt tråkigt i längden. Och efter ett tag gick det inte att stoppa in skiten i Xboxen längre. Så det blev liggande och det kommer bli liggande tills Hjälmaren brinner. Kinect Sports och Kinect Adventures känner jag inget hat emot. Det är inga bra spel, den saken ska alla ha klart för sig, men de fungerade som variation. Annars hade jag nog dansat mig trött på Dance Central också.

Att komma igång med Kinect fungerade verkligen för mig. Jag la om min diet ganska snabbt in i processen vilket också hjälpte till men att få träna i sitt vardagsrum på ett sätt som faktiskt fungerar var nyckeln för min del. Idag var jag i en sportbutik av känt märke och köpte löparutrustning för ett par tusen kronor. Nu ska jag snart dra på mig den utrustningen och ge mig ut, men Dance Central 2 finns här när jag kommer tillbaka. Projektet är nu avslutat, men träningen är det inte. Minus 10 kilo från startvikten. Yay!

7 kommentarer

 1. Tompa

  10 kg är helt fantastiskt. Starkt jobbat Frexxi! Nu väntar vi bara på ”före-” och ”efter”-bilder på din numera vältrimmade lekamen. 😉

 2. Pelle Duveblad

  Om Skyrim hade haft Move-kontroller till PS3 där man svingar svärd och sköld med armarna istället för med triggers hade Fredrik själv blixtsnabbt blivit ”fitness evolved”. Nu tror jag tyvärr att Skyrim istället är den starkaste drivkraften åt fel håll för Frexxis fysiska hälsa… Men, en milstolpe är nådd, och då får man väl lov att gratulera!

 3. Dunis

  Hmmmm… man kanske ska damma av sin Kinect ändå. Kan behövas inför beach 2012… eller 2015…

 4. Fredrik

  Näe då, skyrim har inte dragit ner mig helt. Håller fortfarande igång mina pass och så ska det fortsätta.

 5. Andreas Ringblom


  Tompa:

  10 kg är helt fantastiskt. Starkt jobbat Frexxi! Nu väntar vi bara på ”före-” och ”efter”-bilder på din numera vältrimmade lekamen.

  Verkligen. Skitbra jobbat!

 6. Kristoffer Nyrén

  Grymt jobbat! Håller verkligen med om att Harmonix dansspel är grymma för ändamålet, och att de flesta fitnesspel är alldeles för enformiga och tråkiga för att motivera än.

  Kinect Sports har jag dock haft riktigt kul med och jag tycker även att Kinect Adventures varit hyfsat underhållande. Dock har jag bara spelat spelen tillsammans med vänner, och jag kan tänka mig att spelen inte blir särskilt roliga om man spelar dem ensam.

  Har du förresten provat Just Dance 4?

 7. Fredrik

  Näe varken Sports eller Adventures är ju superkul ensam, men för att variera träningen lite fungerade dom bra.

  Har inte spelat Just Dance 4. Har testat något av de tidigare till Wii, vilket var sådär.