Gamex 2011 har dragit igång i Kista utanför vår huvudstad. Tompa och Fredrik var naturligtvis på plats första dagen, med kamera och begränsad talang för fotograferande. Här kommer de första intrycken i bild- och ordform.


Även om det säkert kommer bli trängre under helgen så var det många människor på plats i Kistamässan. Spontant känns mässan som en stor arkadhall med några kommande spel men kanske flest spel som redan finns tillgängliga i butik. Ett bra tips är att ta med handsprit annars ligger nog kräksjukan nära till… hands.


Enorm kö nummer ett har vi valt att kalla den här bilden. Modern Warfare tre var utan tvekan det spel som tycktes dra flest besökare. Då ska vi inte glömma bort att spelet snart släpps. Individerna som stod i kön levde väl upp till stereotypen om den genomsnittlige Call of Duty-spelaren.


Den här bilden har vi istället valt att kalla enorm kö nummer två. Med tanke på att det senaste Diablo-spelet släpptes för 11 år sedan är det imponerande att se vilket enormt starkt varumärke det fortfarande är. Vissa av personerna i kön kan ju knappt varit mobila när tvåan släpptes. Det går tydligen bra för dom där Blizzard.


Om mässan å ena sidan är en stor arkadhall så är det även ett mecka för villiga konsumenter. Flera av landets spelförsäljare var på plats så ingen behöver gå hem utan ett nytt gosedjur, Yoshi-tofflor eller valfri actionfigur.


Ah, nostalgi. Tompa sniffade snabbt upp en gammal favorit i form av FIFA International Soccer till Megadrive. Mannen på bilden konstaterar nöjt att han varit med från start i den spelserie han fortfarande lägger för mycket tid på. Fredrik letade istället efter roliga Dreamcast-spel och var nära att köpa ett Super Nintendo. Mässan är ju inte över än.


För den som inte har oändligt med pengar att lägga på sin favorithobby fanns det möjligheter att testa spel på lite mer unika sätt. Forza 4 på tre stora skärmar var en sådan. Lyckligtvis är Webhallen på mässan, där de riggat upp en hel butik, och kanske har de sina ödmjuka Forza-paket till försäljning.


Som avslutning i den här bildserien valde vi Saints Row 3 som hade en väldigt speciell monter. Den påminde lite om den där avdelningen i videobutiken som man inte gärna går in i. Vilket också ledde till att vi inte vågade köa för provspelning. Som tur är finns demot även på Marketplace där ingen ser vad du laddar ner.