Retro, nytt och allt däremellan.

Metacriticduellen: Call of Duty – Black Ops 2

metacriticduellen banner
Ännu ett Call of Duty. Den här gången är det Treyarchs tur vilket betyder en uppföljare till det minst sagt populära Call of Duty: Black Ops. Förra gången fick vi hoppa tillbaka lite i tiden, närmare bestämt till 60-talet och det kalla kriget. Tvåan utspelar sig istället i en nära framtid vilket känns kul, för det är verkligen brist på skjutare av det slaget. Vänta nu… I vilket fall som helst kommer det här spelet sälja löjligt mycket och en massa människor med lite för skitiga mjukisbyxor och lite för dogmatiska åsikter kommer att spela skiten ur det. Är det något för oss andra?

Ja, kanske det. Edge beskriver det som den här generationens ultimate Cod-spel. Eurogamer kallar det ambitiöst. Både Gamespot och Giant Bomb tycks gilla upplevelsen som helhet. Guardian beskriver det mest som en lat uppföljare. I vilket fall som helst tycks Treyarch ha lyckats riktigt bra men nu kanske det är dags för lite vila innan nästa generation är här. Fatta hur många fiender som kan vara samtidigt på bild då! Call of Duty: Black Ops 2 snittade 83 på Metacritic vid vår mätning.

Fredrik (gissat 89)

På förhand snackades det mycket om Cod Blops 2. Det mesta lät väldigt, väldigt positivt. Som att Treyarch faktiskt skulle testa något nytt. Nu tycks så inte vara fallet, det är mest ett stabilt Call of Duty-spel, med lite fler Zombies. Jag tog i lite för mycket och det straffade sig. 1p

Daniel (gissat 84)

Black Ops var rätt så underhållande i singleplayer vill jag minnas. Jag gillade presentationen och berättandet med hoppen mellan de olika tidsepokerna. Det var också efter Black Ops som mitt intresse för CoD-serien ebbade ut en hel del även om jag fortfarande har som ambition att spela igenom även de senaste årens delar någon gång i framtiden. När det gäller Black Ops 2 så var jag personligen rätt skeptisk under lång tid och inte alls speciellt imponerad över det som visats upp, men trodde ändå på en stabil uppföljare, vilket det också blev av snittet att döma. Typiskt att jag missade full poäng med en hårsmån.  3p

Ställning just nu: Daniel: 10 p (+3) | Fredrik: 10 p (+1)

För att se vilka spel vi har valt ut och vilka regler som gäller klickar du här.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Nu tycker jag du är lite orättvis, Fredrik. Treyarch HAR testat något nytt för CoD-serien, även om inte alla pusselbitar föll på plats direkt. Jag tror framförallt att det lider av samma syndrom som så många andra spel som släppts under året, nämligen att hårdvaran är för gammal för att kunna expandera spelen grafiskt. Jag vet faktiskt inte riktigt vad mer Treyarch kunde gjort för höja Metacritic-betyget utan att sänka säljningssiffrorna på någon plattform.