Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Bioshock Infinite


Först multiplayer, sen ingen multiplayer. Eller var det ingen först, sen multiplayer och sen ingen multiplayer? Märkliga på- och avhopp. Förseningar. Bioshock Infinite har obestridligen varit kantat av en del märkliga rykten och en gnutta rörighet. Eller så har Bioshock Infinite gått igenom samma process som många andra spel, men den här gången var folk väldigt investerade i det och därför oerhört intresserade av vad som kretsade kring utvecklingen. Det är faktiskt uppföljaren till ett av den här generationens mest intressanta spel vi pratar om. Ken Levine skulle dock bekräfta en gång för alla att han är den här generationens mest geniala historieberättare.

Vi hade ingenting att oroa oss för. Allt var lugnt vi rodret, det bara stormade lite på havet. Infinite har blivit hyllat från höger till vänster. Game Informer och EGM ger det full pott. IGN tycker att det både är en brilliant shooter och en fantastisk historia som puttar genren framåt. Gamespot håller med och lägger till att spelets slut kommer att dissekeras och diskuteras en lång tid framöver. Bioshock Infinite snittade 93 på Metacritic vid vår mätning.

Daniel (gissat snitt 88): ”Att utvecklarna hade något speciellt på gång hade jag ju på känn men att de skulle lyckas med en sån här fullträff trodde jag faktiskt inte. Nyckeln måste vara att de tog atmosfär och koncept till en ny tid och plats. Jag är imponerad, och ser fram emot mitt äventyr i Columbia.”

Andreas (gissat snitt 95): ”Tre mycket viktiga poäng i denna näst sista omgång av vår tävling. Fredrik hade tur och gissade nästan rätt men tack vare min egen professionella slutsats av vilket betyget skulle bli, lever tävlingen in i sista omgången. Jag ser mycket fram emot att spela Bioshock Infinite, det verkar inget annat ät fantastiskt. Hoppas på maxflyt i sista omgången så kanske Daniel får köpa det till både mig och Frexxi.”

Fredrik (gissat snitt 92): ”Första Bioshock var en fantastisk upplevelse från början till slut. Visst, själva shooter-delen var inte direkt lysande men miljöerna och storyn kompenserade för det på ett storartat vis. Och sen var det den där tvisten som alla pratade om och som verkligen tog en på sängen. Problemet med det är att jag nu vet att Infinite kommer att försöka sig på något liknande. Infinite är just nu det här årets mest givna köp.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning: Daniel: 8 p (+1) | Andreas: 10 p (+3) | Fredrik: 14 p (+3)

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Dat ending…