Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Ninja Gaiden 3


Efter att ha testat Ninja Gaiden 3 på Gamex förra året var det väl ingen som trodde det skulle bli något fantastiskt. Men ingen hade heller förväntat sig något överdrivet dåligt. För Gaiden-serien brukar var stabil. Jobbigt och frustrerande, men av det mer positiva slaget. När nu utvecklarna ville göra serien lite mer lättillgänglig för massorna var det många som blev osäkra. Och kritiken lät inte vänta på sig.

Ninja Gaiden 3 snittar 58 på Metacritic. 58. Att jämföra med Ninja Gaiden Black till Xbox som snittade 94. Förutom Sigma Plus till Vitan som släpptes tidigare i år har inget Gaiden-spel kommit under 80. Gamespot menar att det bara har yta, inget innehåll, IGN menar att det är ett av de sämsta spelen i hela actiongenren. Hårda bud. Vår naivitet såg ut såhär.

Daniel (gissat snitt 77): ”Ninja Gaiden 3 borde ha varit ett spel jag toklängtat efter, men så har det inte varit. Kanske lika bra med tanke på den kritik spelet fått.”

Jonas (gissat snitt 83): ”Jonas sitter fortfarande på ett flyg till Japan (tror vi) och det när nog bäst med tanke på den här gissningen. Ett allvarligt snack med Team Ninja står nu på agendan. Noll poäng.”

Tompa (gissat snitt 83): ”Hjälp. Att det skulle bli sämre än tidigare utgåvor hade jag på känn men detta är ju katastrof. Vad hände?”

Fredrik (gissat snitt 76): ”Det jag spelade på Gamex gillade jag inte, men å andra sidan har jag aldrig varit världens största Ninja Gaiden-fan. Så jag arkiverade spelet under kategorien – passar inte mig. Men jag trodde nog att några skulle gilla det och gissade på 76, det visade sig att det bara var någon tysk sida som gillade det. Ouch.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 5 p (-) | Fredrik: 9 p (-) | Jonas: 11 p (-) | Tompa: 3 p (-)

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    ”Ninja Gaiden Sigma Plus is a port of Ninja Gaiden Sigma, which is an enhanced port of Ninja Gaiden Black, which is an improved version of Ninja Gaiden.”

  2. Pelle Duveblad

    Tycke jag var lite kul

  3. Andi

    Sorgligt att du fortfarande inte har en bild Tompa med tanke på ditt jobb. Och Jonas som är dataguru borde fixa en gravatar på mindre en minut han också.