Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 129: Veckans fynd – blandade spel för 600 tack, del 1

Att köpa ett nytt spel idag kostar runt 600 svenska kronor, om man nu inte orkar leta efter specialerbjudanden eller shoppa utomlands. 600 kronor är ganska mycket pengar, men har man is i magen och klarar av att inte springa och köpa alla spel så fort de släpps, går det att göra rejäla fynd i reabackarna. Mitt mål för veckans fynd är idag att hitta sex stycken riktigt bra, men äldre, spel för samma pris som ett nytt.

Max hundra kronor i snitt per spel alltså, har man låga krav är det inte speciellt svårt men ska man hitta seriöst bra spel blir det genast svårare. Jag har även valt att begränsa mig till svenska nätbutiker för att inte bli helt snurrig och den här veckan är det spel till Xbox 360 som gäller. Nästa vecka ligger fokus på någon en annan konsol, veckan efter det… ja ni förstår poängen. Här kommer den första blandatpåsen.

Lego Indiana Jones: The Original Adventures – Indiana Jones-filmerna är legendariska, speciellt de två första. Och har du avskrivit legospelen som något bara de yngre kommer att uppskatta är du galen. Även om det finns bättre Lego-spel rent tekniskt än detta så är humorn på topp och Indy i legoform ska inte missas.

Halo Wars: RTS gör sig bäst på en hemdator. Ingen ska påstå något annat. Jag föredrar att spela på konsol och jag vill inte helt ge upp genren bara på grund av ovanstående faktum. Halo Wars är därför något jag lagt en del timmar på och har du en kompis att spela online med (eller mot) kommer du inte att ångra ett köp.

Project Gotham Racing 4: Activisions beslut att lägga ner Bizarre Creations måste ses som något slags brott mot mänskligheten. I den sista delen av den smått fantastiska PGR-serien kan du ösa runt i både bil och på motorcykel. Det är körglädje när den är som bäst. Har du missat PGR 4 bör du skälla ut dig själv när ingen ser på.

Enslaved: Oddyssey to the west: Vi har tjatat om det här spelet tidigare så varför inte fortsätta. Att många valde att hoppa över Enslaved när det var nytt är väl okej. Men att hoppa över det när det började krypa ner i pris är vansinne. Att hoppa över det när prislappen ligger på 115 kronor är bortom vansinne.

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts: Kommer ni ihåg när RARE var en respekterad spelutvecklare? Inte? Då är det dags att hoppa tillbaka i tiden något. Donkey Kong Country, Conker och Star Fox var alla riktigt bra spel. Viva piñata likaså. 2008 släpptes Nuts & Bolts och där lever och frodas fortfarande RAREs unika charm. 2010 släpptes Kinect Sports, där lever den knappt och frodas gör den fan inte. Vad håller Microsoft på med?

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – Tycker du att regenererande hälsa är för mesar och att granater faktiskt borde döda din fiende och inte bara repa skölden lite? Med andra ord, är du less på Halo? Dragon Rising är allt annat än Halo, eller inte alls som Halo om du föredrar det. Det går långsamt, det är taktiskt och stundvis är det svårt att se hur man ska ta sig igenom skiten. Men gillar du sånt kommer du inte bli missnöjd.

Se där, sex riktigt bra spel, till priset av ett. Enkelt.

3 kommentarer

 1. Tompa

  Har kikat på Halo Wars ett tag nu. Vet inte om jag ska slå till eller ej?!

 2. Jonas

  Fastnade mer för Red Alert 3 än Halo Wars, men överlag är ju RTS förjäkla yxigt med handkontroll att man ledsnar efter ett tag och går tillbaka till Starcraft 2. 😉

 3. Pelle Duveblad

  En mesig lista. Här är en bättre:

  1. Bioshock http://www.webhallen.com/spel/xbox_360/99018-bioshock-oblivion-dubbelpack

  2. The Elder Scrolls IV: Oblivion
  http://www.webhallen.com/spel/xbox_360/99018-bioshock-oblivion-dubbelpack

  3. Mass Effect
  http://www.webhallen.com/spel/xbox_360/56235-mass_effect-classics

  4. Halo 3
  http://www.spelbutiken.se/catalog/product/51067-halo-3–for-x360

  5. Burnout Paradise – The Ultimate Box
  http://cdon.se/spel/burnout_paradise_the_ultimate_box-4073961

  6. Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction
  http://www.webhallen.com/spel/xbox_360/77667-tom_clancys_splinter_cell_5-conviction

  Funderade på att ta mitt liv då jag hade skrivit ett stycke för varje spel likt Fredrik men efter att ha tryckt på skicka kommentar märker att det blev för mycket text för en kommentar så att inget kom med. Oavsett förväntar jag mig en bättre lista nästa vecka!