Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 102: 3DS-releaser och Starcraft 2-turnering

Vi som investerat dryga 2000 kronor i en Nintendo 3DS har kanske inte riktigt fått valuta för pengarna ännu, åtminstone inte om man tittar på spelutbudet. Nintendo gick idag ut med ett pressmeddelande (via CVG) som avslöjade åtminstone ett par sköna släppdatum inom den närmaste tiden. Mest noterbart är kanske upphottade versionen av Zelda: Ocarina of Time som äntligen är på gång – 17 juni släpps det. Även Dead or Alive har nu fått ett datum i form av 20 maj.

Nintendo of America bekräftade även releasedatum för Cave Story 3D (28 juni) och läckra ”2D”-fightern BlazBlue (24 maj). Tyvärr är ju inte Nintendo 3DS regionsfri, så dessa verkar vi här i Europa snällt få vänta på ett tag till, även om det åtminstone skvallrar om att spelen förhoppningsvis dyker upp här borta inom en inte allt för avlägsen framtid.

Och en sak till – gillar du e-sport (eller bara är nyfiken på det) så sänder Aftonbladet just nu live från Starcraft 2-turneringen Dreamhack Invitational. Några av världens vassaste SC2-spelare gör upp om vinstsumman på 100.000 kr. Finalen spelas 21:00 ikväll. Finns även en stream på TeamLiquid om du har problem med Aftonbladets sändning. Jag sitter bänkad i alla fall.

1 kommentar

  1. Tompa

    Coolt med direktsänd TV-spelsmatch. Synd man inte är så grym i just det spelet dock. När kommer det en FIFA-turnering med den prissumman!? 😉