Det händer mycket i spelvärlden just nu. Med Internettid mätt har det gått en evighet sedan det utannonserades men jag kan inte låta bli om att skriva lite om det nu så här veckan efter. Facebook har köpt Oculus Rift – känn på den ett tag. För en sekund eller två kändes som att Internet stod stilla, innan folk förstod att det faktiskt var på riktigt.

Vi har inte hört ett endaste knyst om att affären skulle vara på gång och att det sen var just Facebook som var köpare gjorde alla mållösa. För en stund. Sen blev det både twitterstormar, ramaskri, inställda spel och avbokningar.

Sedan dess har jag inte riktigt hängt med i debatten och eftersnacket, men en sak är säker, Oculus Rift har fått rejält med resurser att arbeta med. Oavsett framtiden så blir det spännande att följa utvecklingen under 2014 och framåt. Jag är nyfiken på tekniken och gillar idén med att det är ett Kickstartat projekt från början, men personligen är jag mer nyfiken på Sonys initiativ eftersom jag investerat i en PS4.

Hos Microsoft händer det också stora saker. Igår blev det klart att Phil Spencer tar över som Head of Xbox Division. Han har tidigare jobbat som chef för Microsoft Game Studios men går alltså nu upp i toppen för att leda hela Xbox-divisionen framåt. Folk verkar generellt väldigt positiva till hans nya roll och vad det kan innebära för t ex Xbox One de kommande åren.

Hans första uttalande igår satte direkt ett stort fokus på att Xbox One är en konsol för spel och att det är hans främsta uppgift att säkerställa detta. Ett skifte i huvudbudskapet och på pappret en intressant ledarförändring. E3 2014 börjar närma sig och då får vi se vad Phil och Microsoft faktiskt kan leverera. Det kan ju knappast bli sämre för dem än vad det blev förra året?

Sen är det ju 1 april idag också, vilket innebär både högt och lågt när det kommer till spelskämt. Fragzone har sammanställt en gedigen lista för dig som vill kolla runt.