Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 121: Söndagsångest – dags att lämna nittiotalet bakom oss

I dagarna har video och tvserietjänsten HULU Plus lanserats på Xbox 360-plattformen, tjänsten har redan funnits tillgänglig till Playstation 3 ett tag. Men vänta ett tag. Det är ingen idé att du springer och startar din box för det här gäller såklart inte i Sverige. Näe, ingenting tycks gälla i Sverige. I USA finns Netflix och nu Hulu Plus till Xbox 360 – vi har Zune Video Marketplace. Ha.

Zune till Xbox 360 är fruktansvärt pinsamt. Utbudet av film är katastrofalt dåligt, det finns inga tvserier (och tvserien är väl den nya filmen, eller hur?) och priserna, ja priserna ska vi inte ens tala om. Låt oss säga att det många gånger är billigare att köpa eller hyra filmerna i fysisk form och då har ju konceptet med digital distribution tappat en del av sin funktion, eller? Jag förstår om det är knepigt att fixa med rättigheter på olika marknader, men ärligt talat, är det inte dags att vi tar ett steg in på 2000-talet snart?

Hulu Plus kostar ungefär åtta dollar i månaden, alltså cirka 48 kronor. För det får du serier som SNL, Arrested Development, The Office, Firefly, Family Guy, Glee och en massa, massa annat. På Zune kan man hyra Death Race 2 för 60 konor. Sen får vi inte glömma Netflix som har ett enormt utbud av film, television och snart även eget, exklusivt, innehåll. Priset är detsamma som för Hulu Plus. På Zune Video Marketplace kan jag titta på The Guild som, även om det är gratis, kostar stora delar av din livsglädje.

Det som fick bägaren att rinna över för min del var HBO:s lansering av sin iPad-app som fick mitt twitterflöde att gråta av glädje. Tydligen gäller tjänsten folk som redan abonnerar på HBO, appen till iPad är en liten kul bonus. En bonus som låter dig streama i princip hela HBO:s utbud av fantastiska tvserier direkt till din iPad. Vad har vi? Ingenting. Och säger du att Play-apparna faktiskt finns till iPhone så börjar jag också gråta – men inte av glädje.

2 kommentarer

  1. Tompa

    Jag är inte hälften så insatt som dig Fredrik och äger dessvärre ingen iPad, men du lyckades onekligen ge mig söndagsångest också. Nä, dags att fixa plakat och ge oss ut och skapa ett vettigt demonstrationståg som omväxling!

  2. Pelle Duveblad

    visste inget bättre ställa att posta detta, men vad är veckans (eller nästa veckas) fynd om inte detta?
    http://www.webhallen.com/spel/pc/22163-fallout-the_ultimate_collection