Helg i spelvärlden och det är lite lugnare än vanligt. Några som däremot inte får vila är Sony som kämpar hårt för att inte bara få koll på omfattningen av hacket mot PlayStation Network utan även täppa till alla hål och få tjänsten online igen. På sin officiella blogg har man i alla fall nu gått ut med lugnande besked – dina trophys har inte blivit stulna! Phew…

E-sporten börjar få fäste även här i Sverige, och enligt Dagens Media (via Rakaka) så slog Aftonbladets live-sänding av Starcraft 2-turneringen Dreamhack Invitational tittarrekord. Säkerligen många utländska tittare bland dessa, men ändå kul och förhoppningsvis tillräckligt för att media skall våga fortsätta satsa på e-sport. Även SVT har fattat galoppen och har börjat sända programmet Rematch på SVT Play där man under åtta program kommer prata om e-sport från olika vinklar. Känns bra att TV-avgiften för en gångs skull går till något vettigt.

Om Prins William är en fena på Starcraft vet jag inte, men 150 mil sydväst så har det tydligen hållts ett kungligt bröllop i dagarna. Ubisofts små lustiga Rabbids var givetvis på plats för att planka, och då kan det se ut så här.

Trevlig helg!