Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1335: New 3DS, Saints Row och Assassin’s Creed

Under helgen hålls PAX Prime i Seattle, och det har sipprat ut en del intressanta nyheter. Saints Row: Gat Out of Hell är en rakt igenom fantastisk speltitel och namnet på den nya fristående expansionen till Saint Row IV. Gat Out of Hell kommer till PS3, PS4, XB360, XB1 och PC i januari och utspelar sig i helvetet eller nåt. Kan nog vara kul för vissa, själv skippar jag.

Vidare har Assassin’s Creed Unity försenats, men bara två veckor. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför Unity. Jag gillar att det bara är till 8th gen-konsoler, jag gillar att det är i Paris och jag gillar att man för första gången kan smyga manuellt (vilket är smått otroligt att det introduceras först nu). Däremot ogillar jag att det i övrigt rent spelmekaniskt är Assassin’s Creed som vi känner det, jag ogillar att det är under franska revolutionen vilken jag i allmänhet inte finner superintressant och jag ogillar att det bara är ett år sedan vi fick Black Flag, ett spel jag ännu inte klarat ut. Men att klättra på och i Notre Dame är något speciellt.

Från en annan kontinent kom igår en väldigt intressant 3DS-direct. Nyheterna var riktade till japaner och innehöll bland annat en trailer till Bravely Second, mer info om ett Final Fantasy-spel kallat Explorers som jag inte hört om men som tydligen kommer till Japan, en Smash Bros-trailer som visade Shulk från Xenoblade, något Etrian Odyssey och säkert nåt mer. Jo just det – New 3DS. Det är en ny 3DS-modell, med en ny c-spak à la Gamecube, nya axelknappar, NFC-platta under touch-skärmen, bättre 3D-vinkling och snabbare processor. En port av Xenoblade Chronicles har annonserats och kommer enbart komma till New 3DS. Av denna Direct att döma kommer fler titlar som bara kan spelas på denna nya 3DS, som tydligen är en 3DS men ändå inte. Jag kanske borde vara förbannad, men jag är faktiskt rätt sugen. Hela videon finns nedan, dock är allt på japanska.

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Skönt att Nintendo lärde sig nått av förvirringen som uppstod av ett döpa deras senaste konsol till Wii U….

  2. Pelle

    Haha verkligen. Det är ju typiskt Nintendo att halvuppgradera sina konsoler med expansion packs, motion plus etc. Det är alltid lika förvirrande.