Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 136: Veckans fynd – blandade spel för 600 tack, del 2

Dags för del två av blandade spel för 600. Förra veckan blev det sex stycken spel till Xbox 360, den här veckan är turen kommen till Wii. Nintendo har alltid haft problem att få intressanta spel till sin konsol som inte är utvecklade av just Nintendo själva. Därför är min regel den här veckan att fokusera på spel från tredjepartsutvecklare. För att lyckas få till sex spel som inte inkluderar Hannah Montana var jag dock tvungen att helt utgå ifrån brittiska amazon, så inga svenska återförsäljare den här veckan.

Geometry Wars Galaxies: Kuju Entertainment fick uppgiften att ta Bizarre Creations fantastiska Geometry Wars till Nintendo Wii och resultatet blev riktigt bra. Med ett flerspelarläge, hela versionen av Retro Evolved och en del nya godbitar är det här ett paket som är svårt att motstå.

Sam & Max – Season One: Få spelserier har roat mig så mycket som Sam & Max. Torr humor och charmiga karaktärer i kombination med ett kompentent peka/klicka-äventyr är onekligen ett vinnande koncept. Telltale har lyckats väl med sitt säsongsbaserade upplägg och säsong ett finns nu till ett riktigt bra pris. Slå till.

Okami: Okami släpptes ursprungligen till Playstation 2 men som tur var dök det upp till Wii ett år senare. De rörelsebaserade kontrollerna fungerar utmärkt i spelet och Okami är ett måste för alla som älskar äventyrsspel. Missade du tåget 2007/2008 är det dags att åtgärda misstaget omedelbums.

House of the Dead: Overkill: Nintendo Wii hade enorm potential att lyfta fram railshooters i centrum igen och så blev det. 2009 var året då två riktigt starka spel kom ut på marknaden. Det ena var Dead Space Extraction, det andra – House of the Dead: Overkill. Med skön b-filmsgrafik och klassisk House of the Dead-känsla är Overkill ett måste för alla fans av genren.

Mad World: Det svårt att beskriva Mad World på ett vettigt sätt förutom att konstatera två saker, det kommer inte passa alla smaker och det är blodigt som satan. Mad World utvecklades av Platinum Games vilket självklart innebar att förväntningarna var skyhöga. Vissa blev otroligt besvikna, andra saliga. För 12 kronor (du läste rätt) är det svårt att inte ge det ett försök.

Lego Harry Potter: Years 1-4: Jag är smått besatt av Legospelen. Inte lika besatt av Harry Potter. Men faktum är att Lego Harry Potter är det tekniskt mest kompetenta av alla legospelen så även om du inte har läst böckerna hundratals gånger, eller anser att ordet ”överspelande” är det mest positiva du kan säga om filmerna, så kommer du har roligt med det här spelet.

Sådär, sex stycken riktigt bra spel för runt 600 kronor. Det är helt enkelt dags att damma av ditt Wii, med största sannolikhet uppdatera mjukvaran och sen importera veckans fynd från England. Mycket nöje.

2 kommentarer

  1. Tompa

    Boom Blox Bash Party till Wii är faktiskt en liten partyhöjare också. 148:- på spelbutiken.se för den som vill liva upp festen.

  2. Pelle Duveblad

    Svårt att hitta riktigt billiga spel till WII. Alla riktigt bra spel säljer ju fortfarande som smör i norden. En bra mix ändå, Okami och MadWorld är måsten för alla WII-ägare.