Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 137: Dead Island – uppföljaren till ”Världens vackraste trailer”

Vad tänker du på om jag säger Dead Island? I början av året skulle nog många ryckt på axlarna och se ut som stora frågetecken. Möjligtvis hade de med superkoll på branschen slängt ur sig att det är ett zombiespel man inte hört något om på länge. I februari hände dock något och ryktet om en lite speciell trailer spred sig som en löpeld på Twitter och diverse forum. Över en natt hade utvecklarna Techland och deras Dead Island fått mer uppmärksamhet än de kunnat drömma om. Fredrik kallade debut-trailern”Världens vackraste” i Dag: 48 och vi andra stämde in i lovorden. De som producerat mästerverket blev till och med kontaktade av ett filmbolag om jag inte minns fel. Vi kunde heller inte hålla oss från att posta de senaste bilderna när de dök upp och vi har alla suktat efter nytt rörligt material.

Idag släpptes till slut en ny trailer och det var nog inte bara vi som hade höga förväntningar. Det kanske inte är riktigt samma wow-upplevelse som sist, men de lyckas ändå bygga vidare på en känsla kring spelet som, tro det eller ej, faktiskt berör mig. Jag vill spela det här spelet – jag vill veta hur det går för familjen. Jag får lite Lost-känsla (positivt!), och jag hoppas verkligen att Techland låter berättelsen och karaktärerna få ta plats. Jag är rejält orolig för att det mest är spel för gallerierna och att vi i slutändan ”bara” får ett Left4Dead i tropisk miljö. Snälla Techland, ge oss en välskriven och välregisserad berättelse också tack!

2 kommentarer

  1. Tompa

    Snyggt är det, men som du sa inte riktigt samma feeling som i första. Hoppas också på en bra story och inte bara hack o slash, typ…

  2. Pelle Duveblad

    Samtidigt känns det lite underligt med något zombie-relaterat som har en seriös story.