Xbox One sänks i pris med 50 amerikanska dollar. I varje fall i staterna. Detta gör att riktpriset på Microsofts konsol nu blir just 50 dollar lägre än vad en PS4 kostar. Självklart siktar Microsoft på att jaga i fatt Sony under julhandeln och att sänka priset är en klassisk strategi för detta syfte. För min personliga del är det mer än fråga om spel och som det ser ut just nu finns det för få exklusiva titlar till Xbox One för att motivera ett köp. Det återstår att se hur det nya priset påverkar den europeiska marknaden.

Över till mer fantastiska nyheter. Ett ganska stort gäng av klassiska LucasArts-spel har nu släppts på GOG. Bland dessa hittar vi Sam & Max Hit the Road och Star Wars: Tie Fighter. Jag håller nu tummarna för att Zak McKracken och Maniac Mansion också ska hitta till GOG. Eller vad snackar jag om, det är ju bara att boota upp Amigan för att spela dem. Hur som helst, just nu ser det ut som att Disney faktiskt förvaltar dessa produkter på ett bra sätt, genom att ni vet, göra titlarna lättillgängliga för folk att faktiskt spela dem. Här kommer ett klipp för att påminna om varför detta är en fantastisk nyhet.

Sist ut blir en påminnelse om att Gamex 2014 (förlåt Comic Con Gamex 2014) drar igång imorgon i Kista-mässan. Vi kommer som sagt vara på plats på fredag för en grundlig genomgång av årets spel- och serie-mässa.