I lördags var det premiär för Retro Games Stockholm, en mässa med fokus på arkad, flipper och försäljning av spel. Mässan huserade i bryggarsalen i Vasastan och lokalen fylldes ganska snabbt med entusiaster, konsumenter och annat löst folk.

Mina förhoppningar på tillställningen kretsade främst kring shopping och på den punkten var det hela lite av en axelryckning. Absolut inte dåligt men kanske inte något för den mest spelnördige. Väldigt mycket Nintendo, väldigt mycket letandes efter de där perfekta kartongerna. Men det fanns några undantag. Jag lyckades komma därifrån med en handfull spel. Inga fynd direkt, men heller inga överpriser. Jag sprang på en av killarna i Gaminggrannar som sålde lite ur sin samling och av honom slog jag till på en halvsliten Castlevania-kassett till Mega Drive, till ett halvbra pris. Med tanke på vad spelet kostar komplett så var jag nöjd över att bara få tag på ett spelexemplar.

Några säljare hade även ett hyffsat utbud av japanska spel (vilket just nu ligger i toppen av mitt samlande) och för överkomliga summor köpte jag Hellfire till Sega Mega Drive, Rockman Soccer och Yoshi’s Island till Super Nintendo. Hade nog högre förväntningar kring utbudet men kanske hade förträngt hur stor hetsen är kring skandinaviska utgåvor av Nintendo-spel är i retrovärlden. Absolut inget fel på det, bara inte det jag letar efter.

Efter en stunds konsumtion blev det en sväng runt bland diverse arkadmaskiner och flipper. Jag fick äntligen testa det första Tempest vilket var lite smått högtidligt. Trycket på de mest populära spelen och flippren var ganska stort men det var helt okej att kasta sig efter resterna också.

I stort ger jag Retro Games Stockholm klart godkänt. Lyckas man till nästa år få till en lite större bredd av säljare och kanske lite fler evenemang (någon slags Pac-Man-tävling skulle äga rum senare under helgen) kommer det bli en riktigt bra mässa. Stockholm behöver en riktigt bra retromässa.