Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 150: Veckans fynd – blandade spel för 600 tack, del 4

Dags för del fyra i blandade spel för 600. Jag trodde nog det här skulle bli en enkel uppgift men i ärlighetens namn är det svårt att hitta spel med god kvalitet för runt 100 kronor och det får ju en att undra över vad folk egentligen tror de ska få för sju kronor på en iphone. Men nog med gnällande över kvaliteten på mobiltelefonsspel och över till en riktig bärbar spelmaskin nämligen storsäljaren Nintendo DS. Jag utgår ifrån att jag får samma problem med det här formatet som jag fick med Wii. Nintendo rear nästan aldrig ut sina spel, stödet från tredjepartsutvecklare är verkligen sådär (fast bättre till DS än till Wii) och jag vägrar lägga till nått slags djurskötarspel. Nu åker vi.

Might & Magic: Clash of Heroes – Det var väldigt tyst om Clash of Heroes innan det släpptes som ett Xbox Live Arcade-spel och det är många som har missat att det faktiskt redan existerade till Nintendo DS. Bra är det också, eller som Jonas här på sidan skulle uttrycka det – fan så mycket bättre än Puzzle Quest i varje fall. Där har ni det – bättre än Puzzle Quest.

Nanostray 2 – Det är säkerligen inte bara jag som tycker att det finns för få rymdskjutare nu för tiden. Och då syftar jag inte på Halo utan på små rymdskepp som flyger och skjuter för glatta livet genom horder av fiender. Saknar du R-Type, Ikaruga eller något annat i den stilen är Nanostray 2 något du behöver införskaffa. Det är inte utan brister, men vem är det?

Viva Piñata: Pocket Paradise – Det är tydligen viktigt att odla sin trädgård men när ens trädgård består av en balkong och några blomlådor är det inte speciellt roligt. Dessutom dyker det väldigt sällan upp några färgglada djur på min balkong och om det gör det stannar de sällan länge – otacksamma djävlar. Är det här ett problem du delar finns Rares fantastiska Viva Piñata även till DS. Nedrans, jag bröt mot min djurskötarspelregel.

Elite Beat Agents – Jag har tidigare tipsat om Elite Beat Agents i spel du borde ha spelat till Nintendo DS. Så jag antar att jag inte behöver upprepa mig. Det här är med andra ord, eh, samma ord, ett spel du borde ha spelat till Nintendo DS.

Scribblenauts – Scribblenauts är långt ifrån ett perfekt spel, ibland är det rent av frustrerande. Men ingen kan ta ifrån det dess unika charm och dess unika spelidé. Det är ett plattforms-/pusselspel där målet är att lösa olika typer av problem och för att göra detta krävs det en hel del av din kreativitet och fantasi. Du skriver in ett ord på skärmen och föremålet dyker upp i spelet, sen är det bara att använda objektet i ett tappert försök att klara nivån. Snuskiga ord fungerar obra.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars – Okej, här kommer upprepning nummer två. Men det är en fantastisk sådan. Chinatown Wars är utan tvekan en av mina favoriter i GTA-serien och det borde spelas av alla. Till det här priset finns det ingen ursäkt att ignorera Rockstars bärbara mästerverk.

Efter att ha letat fram alla dessa spel har jag lärt mig två saker. 1. Satan vad det finns många häst- och barnvaktsspel till Nintendo DS. 2. Jonas Brothers har ett eget DS-spel! Jag känner mig fascinerad, lite ledsen och ordentligt smutsig. Nästa vecka blir det PSP och det blir sanolikt ett äventyr.

1 kommentar

  1. Tompa

    Viva Piñata ftw!