Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 158: Nintendo och förvirringen

Nintendos presskonferens är precis avslutad och som någon nämnde under själva konferensen väcktes fler frågor än vad frågor besvarades. Inledningsvis låg 25års-jubiléet av Zelda i fokus med pampig orkestermusik i verklig form och tal om konserter världen över, soundtracks, Links Awakening, Four Swords och så klart Ocarina of Time och Skyward Sword. Sen gick de raskt över till att försöka ruska liv i 3DS.

Iwata tätt följd av Reggie lyfte fram Mario Kart, Star Fox, ett nytt Mariospel, Kid Icarus och Luigis Mansion som kommande stortitlar. Att ingen pratade om Animal Crossing ser jag som ett rejält övertramp, men Jonas hävdar bestämt att han såg loggan flyga förbi vid ett tillfälle. Det pratades också om den nya onlinebutiken där Excite Bike nu finns att ladda ner gratis. Vilket jag precis gjorde. Reggie utlovade demos och trailers i butiken senare i år – vilken revolution!

Men den stora nyheten var såklart den nya konsolen. Eller menar jag den nya kontrollen? Förvirringen kändes inledningsvis total. Nintendo visade stolt upp Wii U (namnet behöver vi inte diskutera nu) i form av en kontroll med stor pekskärm, kamera, gyro och annat smått och gott. Det ska gå att fortsätta spela spelen på kontrollen även när någon annan vill se på TV. Vem har bara en TV undrade jag tyst för mig själv.

Kontrollen ska också gå att använda i en massa spel för att göra upplevelsen mer… unik. Kartor i äventyrsspel, på golvet med en virtuell golfboll på tillsammans med en Wii-mote, brädspel tillsammans med vänner (utan tv) och så vidare. Självklart skulle allt revolutionera spelbranschen och få oss att spela tvspel på helt nya sätt. Kontrollen kändes väldigt intressant men frågan är om den inte kommer vara lite klumpig att spela med på ett traditionellt vis.

Det dök även upp en del tredjepartsutvecklare som talade gott om den nya kontrollen – men vänta nu. De pratar om en ny konsol, men Nintendo har inte sagt något om den alls. Bara ny kontroll, inte ny konsol. I vilket fall som helst utlovades nya spel som Darksiders 2, Ghost Recon Online, Metro Last Light och Ninja Gaiden 3. En massa nya spel med andra ord, förlåt, jag menar gamla spel när och om de släpps 2012. Hmmm.

Kontrollen bekräftar med andra ord mycket av det som redan läckt ut på internet men det vi inte visste lika mycket om, alltså konsolen, vet vi fortfarande inte så mycket om. Förutom att ordet HD Graphics dök upp vid ett par tillfällen. Reggie pratar dock i slutet om fyra plattformar där Wii U är en av dem, jag utgår ifrån att företaget helt enkelt inte är redo att visa upp den nya hårdvaran än. Om jag kände mig uppgiven efter Microsofts konferens, känner jag mig redigt förvirrad efter Nintendos. Flög det förbi en Animal Crossing-logga eller vad?


Mer om E3 2011:
E3 2011: Trailers & Videos dag 2
E3 2011: Electronic Arts och spelen
E3 2011: Trailers & Videos dag 1
Dag 157: E3 är här – Presskonferens för Kine… förlåt, Microsoft

1 kommentar

  1. Fredrik

    1080p. Inte blu-ray sa Reggie i en intervju direkt efter.