Det är nu bara timmar kvar innan E3 2015 kickar igång. Spelmässan i LA har alltid varit en höjdpunkt på året men det är ofta blandade känslor inför alla videos och konferenser. Förhoppningar om Half-Life 3 och inte bara uppföljare brukar skapa viss besvikelse. Det tog ett tag men i år har jag faktiskt gett upp Half-Life 3 och hoppas istället på andra spännande titlar.

Microsoft har redan gått ut och sagt att Crackdown, Scalebound och Quantum Break inte kommer visas i morgon utan får strålkastarljuset på sig under Gamescom i slutet av augusti. Jag ser fram emot att se Forza 6 och Halo 5 men Microsoft måste faktiskt spänna musklerna mer än så för att imponera. För min del är förväntningarna på MS ganska låga med tanke på tidigare år, och just därför kanske de överraskar. Men det räcker liksom inte med en HD-remake av Gears of War…

Sony å andra sidan har jag inte speciellt mycket förhandsinformation om. Förutom en lite detalj då – det ryktas om att The Last Guardian ska göra comeback! Jonas här på sidan köpte sin PS3:a för det spelet så det är väl på tiden att han får valuta för pengarna på sin PS4 istället. Sony har jag ganska höga krav på då jag tycker de har tappat lite fart det senaste året, nu är det dags att de visar att de är värda all miljoner sålda konsoler. Nintendo vet jag ingenting om inför E3, och ärligt talat är jag inte speciellt intresserad av dem heller. Om de inte visar Zelda, Metroid eller sin nya konsol förstås.

Så här på förhand och baserat på spel vi vet kommer visas så är jag mest nyfiken på Mirrors Edge Catalyst, Star Wars: Battlefront, Dishonored 2, Doom, Fallout 4, Halo 5 och Forza 6. NYtt för i år är att PC-spelen för en alldeles egen konferens med hjälp av PC GAMER. Nedan har ni alla viktiga hålltider för konferenserna.

E3 2015 – konferenserna (svensk tid)
Måndag
04:00 – Bethesda media brief
18:30 – Microsoft media brief
22:00 – Electronic Arts media brief
00:00 – Ubisoft media brief

Tisdag
03:00 – Sony media brief
18:00 – Nintendo media brief
19:00 – Square Enix media brief
02:00 – PC Gamer media brief