I helgen måste det ha varit något slags värmerekord i Stockholm, i all fall för 2011. I lördags kändes det som att gå ut i en bastu och den ljumna sommarkvällen fick mig att tänka semester medelhavet snarare än Stockholm. Sommaren har äntligen kommit till Sverige. Vi på Tvspelsdagboken tänkte försöka njuta lite av denna sommar och kommer därför posta två inlägg per vecka under period.

Vi startar på torsdag med Dag: 165-167 och följer upp på måndag med Dag: 168-171. Det blir alltså ett nytt inlägg varje måndag och torsdag under sommaren. Veckans fynd kommer även i fortsättningen att dyka upp på måndagar även om det blir ett uppehåll just idag. I augusti lägger vi i ett par växlar igen och kör på som tidigare med Dagboksinläggen.

Denna efterlängtade sommarvila kommer bland annat att gå till att reflektera och fundera över hur vi ska ta Tvspelsdagboken.se vidare i höst. Artiklar, tester, en Facebook-sida, podcast eller vad det nu skulle kunna bli, vi får se. Om någon av er som följer oss har någon idé eller fråga så når ni oss enklast på Twitter.com/tvspelsdagboken.

I dagens inlägg tänkte jag göra som både Jonas och Fredrik gjort tidigare, det vill säga posta mina favoriter från E3 2011. Precis som mina redaktionskollegor har jag också försökt se bortom alla kommande treor i diverse stora spelserier. Trots detta blev min lista ändå fylld med uppföljare och en trea som jag bara inte kunde låta bli att ta med.

Prey 2

Prey (1) släpptes 2006 efter många år på ritbordet och precis som evighetsprojektet Duke Nukem Forever hade det sina rötter hos 3D Realms. När det väl nådde butikerna var det rätt många som hade svårt att ta Prey till sig. Då, 2006, upplevde jag det som ett hyggligt okej FPS med en del originella portalinslag som fick det att sticka ut på ett bra sätt. Däremot har det inte åldrats speciellt väl och framstår som ytterst mediokert så här nästan fem år senare.

Därför tror jag att det var många som lyfte rejält på ögonbrynen när Prey 2 visades upp på årets E3-mässa. Flertalet journalister har pratat väl om det och när jag såg denna video är jag beredd att förstå varför. Blade Runner, Mirror’s Edge och en liten dos Mass Effect kan väl inte gå fel.

Batman: Arkham City

Det känns lite märkligt att sitta här och bli hypad inför en uppföljare när jag inte ens spelat igenom det första snudd på lysande (har jag hört) Batman: Arkham Asylum. Batman blänger argt på mig från hyllan och kanske är sommaren ett bra tillfälle att värma upp inför Arkham City i höst. Rocksteadystudios verkar ha lagt i överväxeln och kommer förmodligen släppa det bästa Batmanspelet – nej – det bästa superhjältespelet någonsin i höst.

From Dust

From Dust kan liknas vid en slags gud-simulator, tänk Black & White eller Populous, där man får styra över naturen och målet är att befolkningen ska överleva. Spelet har varit under utveckling i cirka tre år men det är först i år som jag verkligen lagt märke till det ordentligt. Det började med några vackra bilder som gjorde mig nyfiken och när jag väl läst på lite om konceptet hamnade det snart på vill-ha-listan.

Battlefield 3

Battlefield 3 – vad ska jag säga. Inget spel fick mig att gå upp i varv så mycket som Battlefield 3. Löjligt snygga stridsvagnsscener från singleplayer-delen och en kort teaser från vad som förmodligen kommer bli det bästa multiplayerläget vi kommer spela i år. Jag är fullständigt övertygad om att DICE kommer göra sitt bästa spel någonsin och därmed också sprida mer lycka och glädje i världen. Dag 1!

Hitman: Absolution

Jag har väntat i säkert fem år på att ett nytt Hitman-spel ska utannonseras och precis innan E3 2011 drog igång fick vi äntligen bekräftat att Hitman: Absolution är under utveckling. Agent 47 har liksom inte riktigt fått chansen att briljera som han skulle kunna på denna generations konsoler, Blood Money var trots allt en Xbox-portning. Hitman är tillbaka och det med besked verkar det som.