Det är söndag och spelvärlden håller sig lugn. Spelmedia världen över har konstaterat att Mass Effect 2 är ett bra spel, det är svinkallt ute och jag behöver ta tag i mitt nyårslöfte. I år lovade jag något jag faktiskt borde klara av – helt utan iron eller sarkasm – att köpa och spela fler spel. Precis som ni kunde läsa i vår artikel om årets spel 2010 finns det alltid ett dåligt samvete och så fort jag är klar med den här texten ska jag slänga i Darksiders och försvinna bort från vinterrusket några timmar.

Men det är nästan, bara nästan, roligare att blicka framåt och planera kommande inköp. Att leta efter fynd men också att titta på releaselistan för de närmsta veckorna. Eftersom jag är något av en manisk strukturmänniska har jag för länge sedan skapat ett dokument som heter ”spel jag vill äga”. En bättre titel vore såklart ”spel jag vill spela” men det finns något tragiskt hamsteraktigt över den förstnämnda så den får heta så. Listan har vid det här laget växt sig på tok för stor men det finns alltid utrymmer för mer.

Den första noteringen blir Dead Space 2 som är tänkt att släppas den 28:e januari. Jag vet att spelet kommer skrämma skiten ur mig men med tanke på hur bra ettan var blir det svårt att låta bli ett återbesök. Notering nummer två – LittleBigPlanet 2. Kan inte låta bli att vara kluven. Även om ettan var gulligt, roligt och kreativt på många sätt var det också mediokert på andra sätt. För mig som inte riktigt har tålamodet eller uppfinningsrikedomen att skapa eget material är det helt enkelt ett osäkert kort. Som tur är finns det en massa begåvade individer där ute som tar hand om skapandet och känner jag mig själv rätt står jag nog där med plånbok i hand när spelet släpps den 19:e januari. Den som undrar över vad som faktiskt går att göra med alla verktygen i LittleBigPlanet 2 bör ta sig en titt på den här filmen – legendarisk.