Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 3: Kinecta oss

Fortfarande väldigt lugnt på nyhetsfronten förutom ett par rykten om Kinect. Det första handlade om ett eventuellt Kinect-stöd för Gears of War. Ja, inte trean då, utan i en bundle av ettan och tvåan som enligt ryktet ska dyka upp senare i vår. Enligt stickskills.com menar dock en anonym källa från Microsoft att det inte kommer att finnas något stöd för Kinect i den samlingen. Så tyvärr blir det kanske inget curb-stompande på vardagsrumsmattan.

Det andra ryktet kom efter att Evoluce (som har skapat stöd för Kinect till Windows 7) visade upp användningen av Kinect för att kontrollera Ubisofts strategispel RUSE på windowsplattformen. Eftersom spelet redan har stöd för Playstation Move vore det inte otänkbart att hitta en lösning även för Xbox 360. Ta en titt på videon här.

I sig är just dessa rykten inte speciellt spännande men än så länge är utbudet av spel till Microsofts rörelsekänsliga storsatsning minst sagt blekt och det är dags att faktiskt visa upp om den går att använda till mer gedigna spel än till enbart småtramsiga partytitlar där kontrollen är allt annat än exakt. Kinect är som koncept väldigt intressant men under 2011 har Microsoft och tredjepartsutvecklare en hel del att bevisa.

1 kommentar

  1. Daniel

    Här måste Microsoft själva visa framfötterna och visa att det går att göra annat än bara partyspel. Just nu ser det dock ganske mörkt ut på den froten. (?)När Ruse var på g tog jag det nästan för givet att det skulle få Kinect-stöd då det verkade vara som gjort för att stödja tekniken på något sätt. Men tji fick jag.