Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 222-224: Tillbaka till Oblivion & nytt från Secret World

Skyrim släpps under hösten och därför bestämde jag mig för att plocka fram Oblivion igen, inte för att spela om det, utan för att försöka spela klart det. Det känns helt enkelt inte riktigt bra att inte ha spelat igenom vad som ansågs vara ”Game of the Year” 2006.

Frågan var förstås hur väl det har åldrats och jag funderade på om jag verkligen orkar ta mig ända till slutet. Det tog ett bra tag innan jag fick koll på alla menyer, kontroller och vart jag befann mig i berättelsen. Och visst känns det mesta lite gammalt och segt så här fem år senare. Framför allt blir jag helt tokig på hur svårt det är att ha ihjäl fienderna. Jag letar förtvivlat efter bättre vapen och rustningar för att underlätta striderna. Till slut hittar jag en spell som verkar fungera hyfsat i kombination med svärdet. Nej, jag vet inte om jag pallar detta, speciellt inte utan att veta om jag har 10 eller 50 timmar kvar till eftertexterna. Just nu känns det som att det hamnar i hyllan igen.

The Secret World är Funcoms nya MMO-projekt och i veckan släppte de en ny utvecklardagbok där de presenterar världen och platserna lite närmare. Tycker att det ser rätt lovande ut även om det ska mycket till för att jag ska ge mig på ett MMO. Tid och kostnad brukar alltid göra att jag drar mig ur när det väl kommer till kritan.

5 kommentarer

 1. roadkill03

  Jag spelar Oblivion nu. Var tvungen att spela igenom det innan Skyrim. Jag började från början och körde Thieves guild och håller på med Dark Brotherhood, så jävla roliga uppdrag! Sen efter det tänker jag nog ge mig på mainquest och avsluta spelet även fast det finns massor med saker kvar att göra.

  Något man ska tänka på när man spelar Oblivion är att fienderna och saker du plockar upp levlar med dig. Så ett problem kan vara att du har levlat men inte fixat nya vapen. Det är lite dumt, men är man medveten om det kan man ta hänsyn till det. Jag har använt mig mycket at guider och det har gjort spelet roligare eftersom det är så jäkla mycket att ta in. Då kan man få hjälp dem dem knepiga sakerna och istället fokusera på det som är roligt. Mitt råd till dig är att köra om och bara göra Dark Brotherhood och sen köra main quest för att få se eftertexterna 🙂

  Jag har skitkul med det!!

 2. Daniel

  Hade glömt bort det där, så det är nog en del i varför jag dog typ 10 gånger när jag bara mötte några random-monster. Börja om orkar jag inte men blev lite mer sugen på att fortsätta efter ditt pepptalk. 🙂

  Går det att se vad som är main quest och inte?

 3. roadkill03

  Spana in denna siten: http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Oblivion

  Där får du reda på allt du vill och inte vill veta om oblivion.

 4. Pelle Duveblad

  Började med Oblivion för första gången i början av sommaren och märkte fort att spelet inte är det lättaste. Det blir, i alla fall till det att man lärt sig ordentligt, roligare om man drar ned svårighetsgraden några snäpp, strax under medel kändes bra för mig (pinsamt, jag vet, men jag känner Oblivion-veteraner som kör på den nivån också). Lägg till några mods också (texturer, BUGFIXARE och annat skoj som Frostmourne) om du spelar på PC så blir det fröjd att lira.

 5. roadkill03

  Det här med svårighetsgraden är en bra grej. Jag har varit där och pillat nån gång jag med. Oblivion kan vara riktigt obalanserat om man spelar det lite fel. Då är det tur att reglaget med svårighetsgraden finns där.