Vilket jäkla spel år vi är inne. Visst, ibland känns varje år så men jag tror på riktigt att 2017 kommer sticka ut ur mängden. Yakuza 0, Zelda Breath of the Wild, Nier: Automata och Persona 5 för att nämna några riktiga topptitlar från årets första halva. Sen fick vi Windjammers till PS4, ett Sonic-spel som faktiskt var bra och en rad andra digitala släpp som faktiskt gjorde avtryck. Och vem hade trott att Mario+Rabbids faktiskt skulle bli något som folk gick igång på? Eller att Knack 2 inte bara resulterade i en brinnande hög dynga? Nu i dagarna släpptes även Destiny 2 vilket känns riktigt stabilt efter några timmars spelande.

Året är dessutom inte slut med inkommande spel så som Metroid: Samus Returns, Forza 7, Gran Turismo Sport, Super Mario Odyssey och Wolfenstein II. Även om jag inte under några omständigheter kommer att hinna spela alla dessa spel i år kan jag med säkerhet säga att diskussionen kring årets spel kommer bli extremt komplicerad. 2017 kommer att stå sig starkt när vi blickar bakåt någon gång i framtiden.

En annan rolig inkommande händelse är att vi snart får fira en 30-åring som har en speciell plats i mitt hjärta. Nämligen PC Engine. Födelsedagen äger rum i slutet av februari och jag planerar redan att fira konsolen ordentligt. Så håll utkik på sidan efter det.