Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 25: Sony rustar för bärbart krig

De senaste veckorna har det fullkomligt haglat mer eller mindre trovärdiga rykten kring PSP2. Det är väl ganska naturligt då det börjar bli hög tid för Sony att kontra Nintendos framfart med 3DS innan det är försent. Matnyttigast har informationen japanska Nikkei sägs ha kommit över varit (via Kotaku). Där påstås det att konsolen kommer ha stöd för 3G och ha en högupplöst OLED-pekskärm. Tidigare rykten pekar mot att konsolen skall finnas ute till julhandeln redan i år, och ha en specialutvecklad processor som skall ge grafik i närheten av vad PlayStation3 kan prestera (via MVC).

Så sent som idag postade Kotaku ytterligare en bild på vad som sägs vara den första ”officiella” bilden på konsolen. Luktar lite fake förvisso, men förmodligen är den inte långt borta ifrån verkligheten. I sådant fall får vi en design som starkt liknar den PSP Go har idag.

Med lite tur har vi dock facit på denna ryktesstorm redan på torsdag, då Sony förväntas visa upp konsolen för första gången på Playstation Meeting 2011. Med tanke på att den stationära generationen förmodligen kommer leva ett antal år till innan det är dags för PS4, Wii 2 och ny Xbox, så är det kul att vi prylgalningar snart får nytt godis att kladda på i form av 3DS och PSP2. Spännande tider, helt klart.

Förresten, ni har väl inte missat att förra årets bästa spel, Mass Effect 2, nu äntligen finns ute till Playstation 3? Går att köpa digitalt via PSN eller (förmodligen) lite billigare i en spelbutik nära dig. Köpvärt? You bet!

1 kommentar

  1. Tompa

    Jag längtar dock ändå tills de ”riktiga” konsolerna träder in i nästa generation. Har inte ägt en portabel konsol sedan första Game Boy kom ut, men den fungerar förvisso fortfarande tror jag… Undrar om det hänt så mycket i utvecklingen?? 😉