Ibland dyker spel upp som från ingenstans. Jag hade aldrig hört talas om Blossom Tales The Sleeping King innan jag sprang på en Quick Look från Giant Bomb. Tydligen har spelet funnits ett tag på Steam men har nu även släppts till Nintendo Switch. Jag har nu spelat ett par timar av spelet (som jag tror ska vara runt 10 timmar långt) och jag är helt såld.

Blossom Tales är en Zeldaklon rakt upp och ner och det är inget utvecklarna hymlar med, vilket avslöjas direkt i introt. Det är en klon av Zelda A Link to the Past för att vara mer exakt och det kan ju inte vara en dålig sak. Kontrollerna är väldigt lika, saker du gör i spelet är ibland snudd på identiska men spelet lyckas ändå bygga upp sin egen värld och mystik. I huvudrollen hittar vi en ung tjej som direkt i inledning blir adlad och tar an sin nya roll som riddare. Ögonaböj börjar saker gå på tok och kungen (som nyss adlade dig) får en besvärjelse över sig och somnar. Äventyret är igång.

I övrigt behöver jag kanske inte säga så mycket mer. Det finns en ”övervärld” och det finns ”dungeons”. Det ska lösas pussel, fiender ska dödas och hemligheter ska upptäckas. Allt är verkligen precis som i Zeldas värld. Ser du en spricka i en vägg ska du bomba sönder väggen, samlar du fyra fjärdedelar av ett hjärta får du ett extra hjärta till ditt liv och hittar du en kista så får du höra en lite trudelutt när du öppnar den. Målet med äventyret verkar vara att hitta de ingredienser som krävs för att väcka kungen igen och mer än så krävs faktiskt inte för att dra igång en historia av det här slaget. Det faktum att så mycket är direkt stulet från A Link to the Past stör mig inte alls, om det är något jag retar mig lite på är det att kontrollen ibland kan vara lite klumpig. Men det kan också vara en vanesak. Betyg just nu 4/5.