Inför den här serien läste jag på en del. Om vilka shooters som var lämpliga att börja med, vilka som var lite mer förlåtande än andra. En lista blev till och jag hade en plan. Men av någon anledning ignorerade jag allt detta och startade istället med Last Resort.

Last Resort är ett Neo Geo-spel som jag hade nedladdat till min PS4. Jag hade inte läst något om det innan och viste inte om det var svårt eller lätt. Första intrycket var faktiskt ganska positivt men efter inte allt för lång tids spelande började jag bli mer och mer frustrerad. Last Resort innehåller nämligen två saker som jag aldrig kommer att gilla i shooters. Power-Up systemet är trist och inte helt logiskt, med en Option som snurrar runt skeppet men som kan låsas i position och även skjutas iväg. Jag förstår aldrig riktigt när det är vettigt att skjuta iväg den och jag glömmer alltid bort att den går att låsa fast. Problem nummer två är en riktig klassiker. Dör du är det nästan lika bra att börja om från början. Du kastas tillbaka till en check point utan några uppgraderingar vilket gör det vansinnigt svårt att komma tillbaka in i spelet.

I all hast att komma igång bjöd jag även in Daniel för att ha någon att tävla emot när jag spelade. Att jaga en kompis High Scores gör allt lite mer utmanande och det kommer jag göra framöver också (i några utvalda spel). I skrivandes stund är det jag som leder tävlingen, men jag tänker inte nörda ner mig i detaljer just nu. Jag har kommit till slutet av den tredje nivån men känner att jag inte orkar mer. Visserligen har jag fått en bättre förståelse för behovet att memorera fiendemönster och jag har helt klart blivit bättre för varje gång jag spelar. Frustrationen är dock för hög så nu tänker jag gå tillbaka till min lista och lämna det här bakom mig.

Highscore: 127 000

Daniels kommentar:
När jag började spela Last Resort dog jag i princip omedelbart. Det var först efter jag metodiskt började memorera exakt var på skärmen jag borde ha mitt skepp som jag började ta mig framåt. Precis som Fredrik lyckades jag ta mig till slutet av den tredje nivån. Jag håller helt med om att Power up-systemet är rätt trist och inte alls glasklart. Dessutom får man utstå ofattbart låg fps från och till. Ibland till din fördel men också utmanande när det helt plötsligt hoppar upp 10 fps. Jag tycker egentligen inte att Last Resort är speciellt bra, men tävlingsmänniskan i mig gjorde att jag nötte på och faktiskt gick om Fredrik till slut.

Highscore: 134 800