Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 315: Skyrim

Att få slita av plasten på ett spelfodral är en skön känsla. Speciellt när det är på ett spel man längtat efter väldigt länge. Jag har nu installerat Skyrim på min 360, upplevt ännu en day one patch och brett ut den stora, men märkligt illaluktande, kartan över provinsen på mitt vardagsrumsbord. Min trofasta kaffetermos är fylld till bredden och det är dags att ta tag i de svåra besluten. Det är dags att skapa min karaktär och förbereda mig mentalt på att tillbringa massvis av timmar med den. Ångestfyllt så det heter duga.

Problemet med mig är att jag i rollspelande sammanhang ofta väljer den fega vägen. En karaktär med stort svärd som jag lätt kan trycka upp i fiendens ansikte. Jag vill ofta välja en trollkarl eller trollkvinna men fegar alltid ur. Det är dags att förändra den biten nu. Nu jävlar ska det skickas besvärjelser och kokas bubblande drycker. Det finns tio raser att välja mellan och jag tänker inte spela som varken katt eller ödla, vilket lämnar åtta alternativ. Alternativen det står mellan just nu är High Elf, Dark Elf eller Breton. Alla tycks vara lagda åt det mer magiska hållet. Så om ni ursäktar mig ska jag hitta en wiki och läsa på lite. Varför köpte jag inte strategiguiden?

Ok, valet faller troligtvis på en High Elf, mest för att det låter trevligare än Dark Elf. Ett annat problem jag har är att jag inte vill framstå som specifikt ond. Tydligen ska Skyrim vara lite mer flexibelt i och med borttagandet av specifika klasser, så min Alv kommer säkerligen svinga ett stort svärd snart nog. Skit samma, nu är det dags att idka lite verklighetsflykt. Helgen kan äntligen börja. 111111.

9 kommentarer

  1. Bula

    Jag längtar tills jag känner jag har tid för det här. Min första karaktärs drag är nog rätt spikade: Dark elf, dolkar och ett brev från DB= good times!

  2. Pelle Duveblad

    Alltid mage!

  3. Tompa

    Ååh vad jag längtar! Jag brukar alltid syssla med magi i såna här spel så borde kanske testa att vara en testosteronstinn krigare med svärd istället?!?
    Nån som vet vad de stora teknikgiganterna tar för detta? Är det nån drive eller kan man lika gärna beställa det online?

  4. roadkill03

    Kostade 499 på både Media Markt och Elgiganten. Även fast det står 549 i MM:s annonser.

    Ett tips är att inte installera spelet. Jag gjorde det och texturerna såg förjävliga ut på vissa ställen. Sen läste jag detta: http://kotaku.com/5858743/bethesda-working-on-skyrim-graphics-problems-on-xbox-advises-not-installing-yet
    Har inte testat att avinstallera än men jag ska nog göra det till nästa spelsession.

    Jag spelar som Dark Elf och springer runt i light armor med svärd i ena handen och en besvärjelse redo i andra. Efter att nyligen spelat Thives Guild och Dark Brotherhood i Oblivion så är jag sugen på att göra detsamma även i Skyrim då det var en riktigt bra upplevelse.

    Fy fan vilken skön känsla jag har nu att det är så många timmar kvar i detta härliga äventyr! GOTY 2011 är här!

  5. Pelle Duveblad

    Satt som i trans efter 45 minuter. High elf med magi och lite pilbåge när det ska till och jagas blir det för mig, är redan kär i min karaktär.

  6. Tompa

    Tack för prisinfo. Ååh vad jag längtar. Jag som tänkte vänta till jul eller nåt, men får kanske slå till redan nu. Suck. Frågan är hur man ska kunna välja karaktär!?!

  7. Bula

    Gah! Jag är för svag…nu ligger det å väntar på att hämtas upp.

  8. Fredrik

    Alltså, vet inte om det bara är jag men SATAN! Alltså Skyrim är så bra att jag mår dåligt. Blev sjukt besviken att det inte gick att använda magi när jag klev in i verkligheten i morse. Hade gjort trängseln i slussen lättare att hantera.

  9. Pelle Duveblad

    Tänk bara om man hade ”fury” eller någon annan illusion-magi…