Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 340: GotY-funderingar & lanseringstrailer för Trine 2

Dag 340 har anlänt och jag började genast att fundera på om vi ligger i fas med verkligheten och har räknat rätt på dagarna (?). Är det verkligen bara 25 dagar kvar på det här året? Fort har det gått och vi här på Tvspelsdagboken har börjat fundera allt mer på vilket spel som egentligen är GotY i våra ögon.

Själv känner jag att jag inte alls hunnit ta mig igenom (precis som alla andra år) flera av årets heta kandidater – eller ens köpt dem för den delen. Deus Ex: Human Revolution som jag verkligen såg fram emot länge har jag inte klarat, varför är ett mysterium, det är ju tokbra. Skyrim har jag inte ens köpt, främst på grund av att jag inte känt att jag haft tid till att sitta ner med ett RPG á 50 timmar eller mer. La Noire bröt ny mark i våras på flera sätt och borde passa mig perfekt men även detta mästerverk har inte fått någon uppmärksamhet från mig i år.

Sneglar jag sen mot PS3-hyllan ser jag ett snudd på ospelat Killzone 3 och känner viss tomhet över att Uncharted 3 inte står där. Ett av årets mest efterlängtade spel tänkte jag när jag hade klarat del två och nu så har jag inte ens köpt uppföljaren? Känns inte helt bra det här. Nu har jag bara några korta veckor kvar på året för att hinna med att bli av med åtminstone ett dåligt samvete ovan. Vilket det blir får vi se. Tips?

Såg att lanseringstrailern för Trine 2 hittat ut på nätet och det ser ju helt underbart ut. Det släpptes på Steam igår och dyker upp på Live Arcade den 21 december. Kanske är en Goty-kandidat det med?

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Trine-spelen skulle ligga på min ”10 i topp någonsin” i en artstyle-kategori.

  Jag vill verkligen se Portal 2 eller Batman: Arkham City vinna GotY på Spike VGAs i helgen (trots att jag inte ens spelat uppföljaren till Portal). Skyrim får så mycket uppmärksamhet i alla fall, Zelda och Uncharted hade högre förväntningar på sig p.g.a. att båda deras föregångare var sina års GotY (Zelda släppted efter showen, dock).

  Årets spel går i mina ögon till Batman: Arkham City.

 2. Daniel

  Juste Portal 2 och Arkahm City har jag heller inte rört. Glömde bort dessa, börjar dock känna att det är Uncharted 3 jag ska satsa på i jul. Perfekt äventyrsmatinékänsla på något sätt.

 3. Pelle Duveblad

  Uncharted 3 klarar du (tyvärr) på en dag om du är någorlunda ambitiös.