Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 4: Konsumentelektronik

Snart är det dags för Consumer Electronics Show och även om fokus inte kommer att ligga på just spel kommer det säkerligen bli intressant då samtliga konsoljättar är på plats. Det kommer utan tvekan att talas om tredimensionell teknik och rörelsekänsliga kontroller och det blir spännande att se vilken riktning Microsoft och Sony tänker ta med Kinect och Move. Men mest spännande är Nintendo.

Nintendo har ett säkert kort i fickan men också möjligheten att leverera en bomb. Bomben skulle vara någon slags indikation på framtiden för Wii. Kommer det att dyka upp en HD-variant i framtiden eller är man så pass nöjd med de enorma försäljningssiffrorna att man väntar till sista utkramade sekund innan man ens nämner något av sådan karaktär? Antagligen det senare.

Det säkra kortet är självfallet 3DS. 3D-teknik utan fjompiga glasögon och ett vidarebygge av den galet välsäljande Nintendo DS. Jag vill främst höra om vilka spel som ska dyka upp vid release. För en sak är säker. Finns Animal Crossing på plats dag ett – gör jag det också. Internet har florerat med läckta bilder av Nintendos nya bärbara, här har ni skönheten.

(källa: 3dsbuzz.com)

CES drar igång den 6:e januari. Livesändning av presskonferenser utlovas av flera kända spelsidor, bland annat gamespot.com.

2 kommentarer

  1. Daniel

    Är rädd att den kommer bli tokdyr när den släpps… Har de gått ut med något pris än?

  2. Fredrik

    25000 yen som väl är ungefär 300 dollars som då blir 3000 pix. Känns mastigt just nu, men när den väl dyker upp är jag nog ganska körd hur som.