Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 412: Vita-respons och ett par sköna trailers

Snart är den här, Sonys Playstation Vita. Internet kryllar av recensioner och demonstrationer av både spel och hårdvara. Det här är personligen ett kritiskt läge i frågan om att köpa eller att inte köpa. Vet inte hur många videoklipp jag har tittat på eller hur många recensioner jag har läst vid det här laget, men jag har fortfarande svårt att bestämma mig om jag vågar ta steget dag ett.

Något många reagerade på var mängden spel som skulle släppas till Vitan vid release, men också att det var många riktigt starka och intressanta titlar i launchgänget. Nu när recensionerna finns där ute ser det inte lika starkt ut längre. För mig var Everybody’s Golf det spel som lockade mest, men det tycks bara vara mer av samma, vilket till en viss grad är helt ok, men då kan jag lika gärna fortsätta spela de jag har till min PSP eller PS3. Wipeout såg också spännande ut men tydligen lider spelet av taskig framerate vilket verkligen inte får existera i ett Wipeout-spel. Uncharted tycks också vara lite av en besvikelse, men det var jag aldrig speciellt intresserad av på en bärbar konsol. Nu ska det understrykas att inga av ovanstående spel har blivit sågade, utan det här är helt baserat på mina förväntningar. Lumines ser dock sjukt grymt ut, med lite intern övertygelse kanske det kan motivera mig till ett köp. Spana in Giant Bomb om ni vill frossa i Vita-filmer.

Det har också släppts ett par sköna trailers, en från Far Cry 3 och en från Twisted Metal. Inget av dessa spel fanns på min karta över saker jag vill äga. Mitt intresse har nu ökat ordentligt. Ta en titt.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag var frälst från det att jag spelade Super Stardust: Delta första gången (http://spelfirman.tumblr.com/post/16458842705/med-handerna-kring-en-playstation-vita), så det blir ett givet köp vid releasen. Det jag känner med Uncharted är att Bend nog uppmanades att göra Golden Abyss till en demonstration av Vita vilket förstås ligger spelet till last. Lumines känns också aktuellt. Väntar spänt på Escape Plan-recensioner. Sound Shapes ser råhäftigt ut, men det släpps inte till release. Sedan var det ekonomin ja…

  2. Pelle Duveblad

    Och då glömde jag MotorStorm: RC.