Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 424: Ny arenashooter i form av Nexuiz

För bara några dagar sedan visste jag inte vad Nexuiz var för spel. Nexuiz är en ny arenashooter som släpps i morgon på diverse digitala marknadsplatser. Spelet drivs av Cry Engine 3 och verkar vara en blandning av både Halo, Quake och Unreal Tournamnet, vilket förstås i teorin skulle kunna bli helt fantastiskt. Nio banor och nio vapen bjuds det på och jag tänker definitivt ge det en ärlig chans i morgon. Klockrent att bara sätta sig ner och spela en kort stund när man har tråkigt. Det känns fräscht men ändå härligt old school på samma gång. Sen får vi se om jag är lika positiv efter att faktiskt ha provspelat i morgon.

Annat som hänt i spelvärlden idag är att det blivit klart att Epic kommer visa upp Unreal Engine 4 bakom stängda dörrar under Game Developers Conference i San Francisco nästa vecka. Synd att vi vanliga dödliga inte får se något, jag är galet nyfiken på vad de har kokat ihop. Fler saker som tyder på att nästa generation drar allt närmare är att gänget bakom Skyrim nu rekryterar till utveckling för de nya plattformar. Även Lionhead annonserar efter medarbetare och har en spännande nedräkning som når noll om knappt en vecka. Vad det handlar om för projekt verkar oklart. Mer detaljerad info och spekulationer finns på Neogaf. Spännande tider.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    har sett det där spelet. Det verkar faktiskt skitroligt, men det är bara ett alternativ för mig om det finns split-screen eller i alla fall LAN

  2. Daniel

    Testade det igår och det var ganska skönt flyt och lite halvkul i 15 minuter. Minst sagt väldigt glansigt och kromigt. Men 800 points…nja…jag hoppar detta och överväger istället att spendera 1200 points på nya Alan Wake-spelet.