Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 511: Splinter Cell-backlog

Det första spelet med Sam Fisher i huvudrollen släpptes 2002 till Xbox och blev en stor succé. Sams spionäventyr fängslade många och Xboxen visade att den verkligen kunde leverera en grafisk upplevelse utöver det vanliga.

Nu tio år senare har det hunnit bli fem spel i serien (och även en spinn off på PSP). Jag hamnade dock på efterkälken redan efter Pandora Tomorrow som jag avslutade på Xbox för många år sedan. Chaos Theory hann jag en bra bit på innan Xbox 360 stal uppmärksamheten från ett annars riktigt bra spel. Men så till slut, sex år efter släppet tog jag mig äntligen igenom de sista 3-4 uppdragen. Faktum är att Chaos Theory har åldrats riktigt bra både visuellt och när det kommer till underhållningsvärde.

När eftertexterna rullat förbi i Chaos Theory gick direkt på Double Agent, då det stått och blivit försummat under på tok för lång tid. Jag avslutade aldrig ens första uppdraget när det var nytt utan fokuserade på multiplayer för att sen hamna i glömska. En viktigt regel när det gäller gamla spel är dock att absolut inte tvångsspela igenom dem bara för sakens skull, det går bort helt. Det var med viss oro jag påbörjade Double Agent, men insåg snart att även detta verkar vara värt att spela igenom. Det uppstår en viss spänning när man smyger runt och ska placera en trojan på en av brottsyndikatets servrar samtidigt som du inte får tappa deras förtroende för att lyckas med infiltrationen.

Det har ryktats en del om att ett nytt Splinter Cell ska vara på gång och eventuellt ska premiärviss på E3 nu i juni. För min del får det gärna bli ett släpp till nästa generations konsoller om det nu ska komma ett sjätte spel i serien. Tanken är ju att jag ska ta tag även i Conviction sen.

Splinter Cell (2002)

Splinter Cell: Pandora Tomorrow (2004)

Splinter Cell: Chaos Theory (2005)

Splinter Cell: Double Agent (2006)

Splinter Cell: Conviction (2010)

2 kommentarer

  1. Andi

    Älskar denna spelserie, underbart bra. Du har två bra spel framför dig Chaser. Och jag hoppas också att det kommer en sjätte del, längtar. Tur Hitman är på gång så man kan stilla sig lite med det så länge.

  2. Daniel

    Yes, riktigt bra serie. Smyger just nu runt på en båt i typ arktis eller nåt liknande, men det är inte så att jag är helt uppslukad av Double Agent. Helt okej så här långt skulle jag sammanfatta det som.