Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 517: Beväpnade nunnor, djungel, orcer, mayday från Lara Croft & BFG

Tänkte att det är dags att lägga i ytterligare en växel i och med uppladdningen för E3 2012. Faktum är att det redan nu börjat sippra ut helt officiella nyheter och trailers så här några dagar innan. Det är så klart riktigt bra läge att kratta manegen redan nu och röra runt lite i grytan. Ett sånt exempel är den senaste Hitman Absolution-trailern, som skapat rejält med huvudbry hos många.

Och det är inte speciellt konstigt att det blir reaktioner och uppstår frågor när man visar upp läderklädda nunnor utrustade till tänderna med vapen och får se Agent 47 slå ut dem på löpande band. Hitman får ett ”horde”-läge, multiplayer eller vadå? I nästa vecka får vi svaren.

När jag kikar på teasern för Far Cry 3 kan jag inte låta bli att få flashbacks till trailern med Dr. Earnhardt och hans diverse piller och örter. Of orcs and Men känner jag bara igen till namnet och efter att ha sett denna korta glimt av spelet kan jag inte påstå att jag vill se mer. Något jag däremot vill se mer av är det nya Tomb Raider-spelet, det har verkligen potential att bli något. Crystal Dynamics kan ha fått storhetsvansinne, men tidigare i veckan gick de ut med att de vill att nya Tomb Raider ska bli ett av de bästa spelen den här generationen. Stora ord minsann.

Sist men inte minst, mitt i allt detta blev det klart att Doom 3 gör come back på den här generationens konsoler i en BFG-utgåva som släpps senare i år. Detta känns som en ganska optippad utannonsering, behöver de dra in pengar för att få klart Doom 4? Det kom ju en specialutgåva med Doom 1, 2 och 3 redan till Xboxen för en väldans massa år sedan. Nytt är hur som helst att man så klart slipat på det grafiska, lagt till sju helt nya banor, att lampan kan vara tänd hela tiden samt att man inkluderar Resurrection-expansionen. Ja, och så följer Doom 1 & 2 med även denna gång.

Hitman Absolution E3 2012 Saints Trailer

Far Cry 3 teaser

Of Orcs and Men E3 2012 Trailer

Tomb Raider teaser

Doom 3 BFG Edition E3 2012 Announcement

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Älskar Hitman-trailern, inte minst för att den är kontroversiell. Tomb Raider ser fantastiskt ut. Kul också med Doom 3, men vad betyder BFG egentligen?

  I övrigt är jag taggad till tusen på Far Cry 3. Vet inte hur många timmar jag lagt ned på tvåan, men det är många.

 2. Daniel

  Doom-serien har ett vapen som kallas BFG, och som står för ”Big Fucking Gun”, och det har blivit ett känt begrepp/vapen som många refererat till.

  http://youtu.be/oQXImXTww1w

 3. Pelle Duveblad

  Big Fucking Gun…

  Givet köp.