Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 522: Lite kort om EA & Ubisoft (Watch Dogs!)

Två av tre konferenser är nu avklarade och endast Nintendos återstår. Internet har som vanligt reagerat på det som sagts och visats upp. Personligen roas jag alltid av alla gif-animationer som diverse användare på Neogaf brukar skapa. Microsoft fick ganska snabbt ett antal riktade till dem, ta en titt här om du vill se prov på kreativitet och humor.

Både Electronic Arts och Ubisoft hade sina presentationer igår. EA visade upp en ganska förutsägbar lineup med spel såsom Crysis 3, Medal of Honor, Sim City och Battlefield 3. Även Dead Space 3 samt ett nytt Need for Speed från Criterion demonstrerades uppe på scenen. Blev lite rädd för att de fokuserar för mycket på action i Dead Space-uppföljaren och håller tummarna för att del tre inte blir allt för lik Lost Planet- och Gears of War-serien. Nya Need for Speed: Most Wanted såg rätt lovande ut och med den Burnout Paradise-studion bakom spakarna kan det bli riktigt bra.

När det gäller Ubisoft så visades självklart Assassins Creed III och Far Cry 3 upp, vilka båda såg bra ut i mina ögon. Men det fanns ett spel som stal all uppmärksamhet igår och det var ”Watch Dogs”. En utannonsering som för en gång skull inte läckt på förhand och fick publiken att häpna.

Watch Dogs – Gameplay

Medal of Honor Warfighter – Gameplay

Crysis 3

Sim City

Far Cry 3

Dead Space 3

4 kommentarer

 1. Bula

  Är det bara jag som inte är imponerad av Watch Dogs?
  Ett Assassins Creed med en snubbe i läderrock som istället för eagle vision har sin smartphone för att hitta sina mål och utan det balla klättrandet. Släng på lite tuffa slowmo-effekter ala Max Payne och eldstrider som direkt hämtade ur Uncharted (Uncharteds sämsta bit). Sen går man in i GTA-mode och snor en bil för att fly.

  Meh, säger jag…kanske blivit kräsen med åldern 🙂

 2. Daniel

  Jag blev oerhört imponerad av alla detaljer i animationer och ljussättning. Skulle vilja påstå att vi inte sett något liknande. Nu vet jag inte om det var klart med vilka format som gäller, men imponerande oavsett. Sen gillar jag verkligen konceptet. Hype säger jag.

 3. Bula

  Visst det var snyggt men jag reagerade mest på gameplay vilket jag tyckte inte imponerade alls, kändes inte som nått nytt. Detaljer i all ära men jag diggar gameplay, känsla och en tight kontroll vilket det kanske kommer ha men det ser inte ut som det i dagsläget.

 4. Daniel

  Gameplay kändes definitivt ok i mina ögon, men behöver se helheten och fler nyanser av både gameplay, världen och berättandet. Ibland måste man tillåta hype för koncept och känsla, och jag fick en riktigt bra känsla när jag såg Watch Dogs.