Så här dagarna innan den fjärde juli, Amerikas nationaldag, passar Ubisoft på att släppa en ny trailer för deras mastodontsatsning – Assassin’s Creed 3. Det är om jag inte missminner mig deras största produktion någonsin och faktum är att serien faktiskt verkar få det lyft den saknat i de senaste delarna.

Nu har förvisso både Brotherhood och Revelations påvisat att de är två riktigt bra spel men jag kände mig halvmätt på serien redan efter del två. Om det första spelet var mer av en tidig teknik- och konceptuppvisning så var dess uppföljare snudd på magiskt bra. I dagsläget är jag alltså två spel efter och är på väg att halka efter ytterligare i höst. Nu när den ”riktiga” trean börjar närma sig och spelet, något överraskande, ser ut att få både ett visuellt lyft och en touch innovation har min nyfikenhet väckts.

Det blir svårt, för att inte säga omöjligt, att hinna med två Assassin’s Creed-spel på endast fyra månader. Min backlog är nämligen fortfarande av galaktiska mått samt att det skulle bli lite som att tugga tuggummi på tok för länge om jag skulle pressa mig igenom två spel i samma serie kort tid. Jag satsar på att klara Brotherhood och Revelations innan året är slut, för att sen ta mig an del tre någon gång efter årsskiftet. Det känns som en rimlig spelplan.

Veckans fynd blir diverse Assassin’s Creed-spel som går att hitta till vettiga priser i Sverige här eller utanför gränserna här.