Zombie-spelet Dead Island blev för några veckor sedan en snackis på internet tackvare en annorlunda och extremt snygg trailer. Med 3,6 miljoner visningar på Youtube går det ju inte att förneka att man lyckades träffa helt rätt för att inte försvinna i det brus som nya spel från relativt okända utvecklare annars så ofta gör.

Dead Island kretsar kring fyra olika karaktärer med unika färdigheter och utspelar sig på den tropiska ön Banoi, som under mystiska förhållanden råkat ut för en zombie-invasion. På årets upplaga av Game Developers Conference som gick av stapeln förra veckan visade utvecklarna Techland upp spelet på nytt och släppte även några nya bilder som du kan se nedan. 

Personligen är jag nog mest intresserad av det faktum att spelet skall ha stöd för upp till fyra spelare i co-op. Med lite fingertoppskänsla kan det bli hur galet underhållande som helst. Techland har kanske inte den tyngsta meritlistan (egentligen bara Call of Juarez som är nämnvärt vad jag kan se) men att hålla ett öga på Dead Island när det släpps senare i år tror jag absolut inte är bortkastad tid.

[nggallery id=18]