Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 705: Call of Duty: Black Ops II och Battlefield 3: Aftermath

Som vi redan i andra inlägg påpekat råder det sannerligen julefrid över nyhetsflödet på tvspelsfronten. Jag skulle vilja tipsa om att ett av mina favoritband har släppt ett nytt album, fantastiskt som vanligt, men då vi här inriktar oss på spel får ni vara olyckligt omedvetna om detta.

Istället tänkte jag rapportera lite kort om hur det går för Activisions senaste spel Call of Duty: Black Ops II som nu funnits ute på marknaden i drygt tre veckor. Det går inte helt oväntat bra. Redan efter femton dagar på världsmarknaden var intäkterna för spelet uppe i en miljard USD. Förra årets Call of Duty: Modern Warfare 3 tog hela sexton dagar på sig att nå samma belopp, och snabbaste filmen att nå denna milstolpe var Avatar år 2009. Sjutton dagar tog det för filmen om de långa smurfarna. Det går så bra för hela Call of Duty franchisen att den idag tjänat in mer pengar än biointäckterna för både filmberättelserna om Harry Potter och Star Wars. De två filmfranchiserna som dragit in mest pengar någonsin.

Sedan releasen av Blops 2 har mer än 150 miljoner speltimmar loggats på Xbox Live och PSN. Ungefär lika många timmar som jag och min glada spelklan har loggat i Battlefield 3. Vilket leder mig osökt in på senaste expansionen i detta fantastiska spel.

Aftermath som den heter är ute nu. Eller ja, för oss som är lite finare Premiummedlemmar (ett ord med synnerligen många m). Aftermath släpps för alla på PS3 i början på nästa vecka och de som har en 360 får vänta ytterligare en vecka. Eller skaffa Premium då så man får det nu direkt. Jag drog hem mina 1,79+1,59 Gb igår så nu är det dags för mig att avnjuta fyra nya banor som förhoppningsvis och troligtvis är mer i min stil än vad förra expansionen var.

Trevlig helg på er, var ni än är.

3 kommentarer

  1. Tompa

    Sjuuuuuuuka summor pengar det måste röra sig om.

  2. Pelle Duveblad

    Jag är lite besviken på kartorna i Battlefield 3. Armored Kill bjöd på stora, roliga banor men annars är det mycket tighta korridorer och trånga gator. Battlefield 3 känns märkligt nog mindre som Battlefield än Bad Company 2, och mer som Call of Duty. Jag älskar CoD, men bara när det står Call of Duty på skivan…

  3. Andreas

    Jag förstår vad du menar med tanke på att många förknippar battlefield med stora och öppna banor. Jag hatade dock armored kill och har tyckt om alla andr banor, eller nästan i alla fall. Aftermath är fantastisk skoj, precis som jag hade hoppats.