Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 758: Påstådda next gen-läckor & Veckans fynd

Det har hänt mycket den senaste tiden. Det internationella forumet neoGAF har sedan någon vecka eller två tillbaka fullständigt kokat över av tusentals inlägg om Microsofts (kodnamn ”Durango”) och Sonys (kodnamn ”Orbis”) kommande konsoler. I riktig Assange-anda (läs wikileaks) har siten ”VGleaks” publicerat de tekniska specifikationerna för båda de kommande next gen-konsolerna. Det är i alla fall vad de påstår. Den som vill förkovra sig i vilda spekulationer, åsikter och diskussioner i tusentals inlägg om Durango & Orbis har mycket att ta igen.

Huruvida det ligger någon sanning i dessa är svårt att svara på. Det är som alltid ytterst tveksamt om man kan lita på källorna. Det visade sig inte minst härom veckan när det uppdagades att en tidigare next gen-nyhet var helt påhittad. En spelare bestämde sig för att testa om spelvärlden och kanske framför allt de som kallar sig för speljournalister ens försöker verifiera sina källor. Cirka två timmar efter att mailet gått ut spred sig informationen som en löpeld på Internet. Se där ja. Läs allt om fake-läckan här. Trots detta kan jag inte låta blir att njuta lite av stunden. Spekulationerna har börjat på allvar. Utannonseringar kommer att ske. Internet kommer att explodera. Äntligen! Och för att avsluta det hela i sann gaf-anda – en gifbild säger mer än tusen ord.

Veckans fynd blir Playstation Plus då tjänsten än en gång visar sin styrka genom att Sleeping Dogs blir gratis från och med den 6:e februari. Är du du redan medlem eller funderar på att bli kan det också vara läge att ladda ner nedan ett gäng titlar innan den sjätte, eftersom flera då tas bort från gratisutbudet.

Playstation Plus-titlar som tas ner
6 februari: Bioshock 2
6 februari: Ratchet & Clank: All 4 One
6 februari: Cubixx HD
13 februari: Jet Set Radio
20 februari: Pinball Arcade

Mer info och komplett lista på gratisspelen för februari finns på Playstation-bloggen.

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Playstation Plus har blivit en farlig drog. För alla som spelar för att ha lite skoj och som inte står i kö vid releaser är PS Plus löjligt prisvärt numera. Men även för den hårdkärnade spelaren är det otroligt svårt att inte förlänga medlemskapet när man tänker på alla bekvämligheter man förlorar. Man känner sig tvingad att fortsätta betala. En mycket lyckad affärsstrategi.