Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 829: ”A rouge cyborg army is reshaping the world into cyberhell”

Året är 2007 och cyborgerna har tagit över världen. Det är den galna premissen för Far Cry 3: Blood Dragon som släpps på digitala marknadsplatser redan nu till den 1 maj. Spelet utannonserades den första april och det var många som funderade på om inte Ubisoft bara hade knåpat ihop ett riktigt bra aprilskämt. Så var det inte, spelet finns i allra högsta grad och verkar bli en tokig hyllning till 80-talets glada dagar.

Pris är fortfarande oklart, men jag är banne mig beredd att lägga några surt förvärvade Microsoft Points för att få njuta av härliga synttoner och bekämpa en T-rex med laservapen(?). Vad mer kan man begära?

I övrigt har det varit oerhört mycket diskussioner och negativ publicitet kring Microsofts nästa konsol den senaste tiden. Microsoft har åkt på rykte efter rykte som fått både forumanvändare och speljournalister världen över att spy galla över något som inte är utannonserat än. Det har framför allt handlat om ett ”always online”-krav och att man inte skulle kunna spela begagnade/lånade spel. En Twitter-storm, som till slut blev världsnyhet i spelvärlden, utbröt även när en Microsoft-medarbetare uttryckte sig otroligt klumpigt och hånfullt. Något som till slut verkar ha lett till att han förlorat jobbet (alla detaljer här). En fullständig PR-mardröm.

Här i dagarna vände vände vinden något för MS när nya rykten tog fart (kanske planerade sådana), som pekar på att det inte alls krävs konstant uppkoppling för Microsofts nya Xbox och att det visst kommer gå att spela begagnade spel. Det nya ryktena pekar istället på att en nydesignad Xbox 360, som enligt uppgift eventuellt saknar en optisk enhet, kommer att kräva uppkoppling för att fungera tillfredsställande. Det talas om att Microsoft kommer släppa två enheter i höst; en ”Xbox 720” och en ny Xbox 360 som kan komma att konkurera med Apple Tv och samtidigt kunna kopplas ihop med ”720” för att stödja bakåtkompabilitet.

Senast idag dök det upp fler rykten om att några av lanseringstitlarna kommer bli Crytek-utvecklade Ryse, ett Forza-spel, ett zombiespel och ett familjespel av något slag. Samtidigt viskas det om ett officiellt avslöjande den 21 maj. Det är på tiden. Jag har börjat tröttna på alla rykten nu, visa oss vad ni har bakom ridåerna och det snarast tack.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Vietnam War II, pyu-pyu-lasers, sergeant Rex Power Colt… kommentar överflödig

  2. Daniel

    Det känns ganska givet helt enkelt, hoppas på bra omdömen.