Snart är det dags för årets upplaga av Electronic Entertainment Expo. Den 11 juni går spektaklet av stapeln och visst kommer det att bli den mest intressanta mässan på väldigt länge. Microsoft och Sony kommer båda att visa mer av sina nya konsoler och förhoppningsvis får vi några svar på alla de frågor vi har. Sony behöver prata mer om själva plattformen, om framtidens playstation plus och självklart även reagera på Microsofts förvirrande introduktion av Xbox One. Microsoft behöver berätta mer om spelen men framförallt komma med ett tydligare budskap kring maskinen i stort. Frågan är väl egentligen hur mycket information giganterna vågar gå ut med under E3.

Önskelista. 1. Priser, 2. Exakta datum, 3. Vilka spel kommer att komma exklusivt till respektive konsol, 4. Priser på specifika tjänster och vad dessa kommer att inkludera, 5. Något nytt, oväntat, som får mig att inte bara gå ut och köpa en PC istället för att vänta.

Sen har vi det där tredje företaget – Nintendo. Med sin hårdvara redan ute på marknaden och beskedet om att inte hålla en egen konferens under E3, behöver allt handla om spel. Och då menar jag inte abstrakt information om att det självklart är ett nytt Zelda någon gång, att det självklart dyker upp ett nytt Mario framöver. Konkret information om spel.

Önskelista. 1. Datum och klipp från ett nytt Zelda till Wii U, 2. Nytt sidoscrollande Metroid, 3. Utannonsering av ett Animal Crossing till Wii U, 4. Någon ny knäpp hårdvara presenteras, men släpps aldrig, 5. Nintendo introducerar ett nytt spel som tar världen med storm.

Veckans fynd är detta. Avslutningsvis kommer här en liten video om skapandet av nya Castle of Illusion. Ser underbart ut.