Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 345: Lite konsumentinformation inför julklappshandeln

Eftersom julen nalkas så satte jag mig ner och skrev en liten lista på vilka spel (till Xbox 360) som jag gärna vill att tomten dyker upp med på julafton. Några av titlarna är gamla medan andra är purfärska, och jag tänker inte lägga någon vikt på själva motiveringen över varför jag vill ha de olika spelen. Ni får helt enkelt nöja er med det faktum att smaken är som baken. Vissa har mycket, andra lite.

Anyway, när jag plitade ned listan på papper blev jag naturligtvis även intresserad hur mycket det skulle kosta och checkade således detta hos både spelbutiken.se (eftersom de brukar vara ”billiga” och bra) och mot cdon.com (eftersom det är bekvämt då man kan beställa annat som man vill ha samtidigt). Men sen slog det mig att även jämföra dessa två mot Fredriks favoritaffär i cybernet – amazon.co.uk. Och resultatet blev faktiskt ganska häpnadsväckande.

Spelen som jag ville veta mer om är följande:
Assassins Creed: Brotherhood, Assassins Creed: Revelations, Halo: Combat Evolved, Red Dead Redemption, Dirt 3, Fable II, Fable III, Skyrim, Batman Arkham City, Lego Harry Potter Year 5-7 och slutligen en svart, trådlös handkontroll.

Det jag nu vill informera samtliga människor i Sverige om är hur stor prisskillnaden blev för alla dessa spel och de olika affärerna. På cdon.com slutade kalaset på maffiga 3607 kronor medan spelbutiken.se lägger sig något lägre på 3418 riksdaler. Det som dock fick mig att höja på ögonbrynen är att om prylarna skickas från Storbritannien så behöver jag (läs; tomten) ”bara” slänga ut 2480 kronor. Galet. Och med galet menar jag det faktum att jag sparar typ en tusenlapp på att beställa allt från ett helt annat land. Kanske läge att skaffa sig ett konto hos amazon.co.uk trots allt och hoppas att tomten mellanlandar på de brittiska öarna innan han kommer till Skandinavien.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Själv har man hamnat i en slags ond cirkel på Webhallen där jag nått så pass hög nivå att jag inte vill byta återförsäljare, då de (alldeles för många) tusenlapparna jag spenderat på allt spelrelaterat de senaste åren går ”förlorade”.

  2. Tompa

    Håller med. Har man börjat nånstans så fortsätter man gärna där. Har aldrig fastnat i webhallens klor dock, men roade mig ändå med att göra samma jämförelse där. Och då hamnade summan på ungefär samma som de andra ”dyra” aktörerna i Sverige. 3487 kronor närmare bestämt. Best of the worst.