Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 342-344: Veckans fynd – Juliga prylar

Egentligen är rubriken missvisande, det finns inget direkt juligt med prylarna jag tänker skriva om nedan, förutom då att samtliga går att slå in i juligt inslagspapper, hamna under granen, delas ut av tomten och göra någon lycklig. Ok, rubriken är inte alls missvisande. Tvspel behöver inte vara spel eller hårdvara att spela dem med. Det kan också vara prydnadssaker, godis, spelmusik på skiva eller t-tröjor. Prylar med andra ord. Prylar kan vara precis lika kul att få som spelen i sig, speciellt om man vågar stå för dem. Och det är klart vi gör, nästan i varje fall. Här kommer några tips på mer eller mindre tveksamma produkter att stoppa under det gröna trädet om ett par veckor.

Skyrim Soundtrack – Om du vill ge någon en stämningsfull jul eller möjligheten att uppleva bombastisk bakgrundsmusik, perfekt för någon som vill förbereda sig mentalt på det stora äventyret, passar nog musik till Skyrim utmärkt. För en billig penning får du fem hits från spelet. Eller vad sägs om ”the Streets of Whiterun”? Tro mig, den får man inte missa.

Catherine Soundtrack + Artbook – Vill du ge bort något betydligt mer suspekt, borde det här lilla kittet vara det du letar efter. För om det inte är smått pinsamt att faktiskt köpa spelet Catherine, hur jobbigt är det inte då att bara gå och be om musiken och bilder från spelet. Köp och ge bort på egen risk.

Risk: Halo Wars – På tal om risk (övergång oslagbar) går även det att sätta en tvspelsprägel på. Brädspelet Risk finns såklart i hundratals temautgåvor och en av dem är Halo Wars. Känner du någon Halo-tok som behöver tillbringa fler timmar i ett speluniversum där granater inte fungerar, är det här klappen för dig.

Monopol Nintendo – Sist ut är ett annat brädspel. Men den här gången av ett betydligt mer färggrant slag. Monopol är ett favoritspel bland alla drömmande kapitalister världen över och har du tröttnat på att hela tiden gå tillbaka till St. Eriksgatan är det god tid för ett alternativ. Nintendos utgåva borde liva upp stämningen på vilket trött julfirande som helst.

Sådär lite prylar att roa sig med till jul. Missa inte våra tidigare tips om specialutgåvor, hårdvara och billiga spel. Julen är snart här så det är god tid att börja konsumera någon lycklig.

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Vill någon ha Skyrim-musiken så kan jag (eller ni om ni uppger några siffror) köpa det för 19:- styck istället för 79:-.