Det har varit väldigt tyst här sen vi publicerade Årets spel för några månader sedan. Ibland är det svårt att hinna med, finna inspiration och bara hitta orken att skriva texter som känns intressanta och relevant. Nu kommer dock ett tappert försök att ändra det.

När livet kommer i vägen är det svårt att få tid att spela spel. Ännu svårare att hitta tid för att skriva om dessa spel. Dessutom är det svårt att veta vad som faktiskt är relevant att skriva om. Antingen något som många gillar, eller sådant som jag faktiskt vill skriva om. Ibland är det samma sak. Så från och med nu kommer jag lägga allt fokus på gamla saker och gamla saker som det finns något intressant att säga om. Spel, konsoler, datorer, arkadstickor, handkontroller. Det gemensamma kommer vara sådant som jag bryr mig om, sånt som jag tycker är intressant. Jag har spelat spel i ungefär 40 år nu och jag känner fortfarande att jag har något att säga. Vill säga.

För några dagar sedan laddade jag ner AmigaVision till MiSTer som är ett gigantiskt pack av mjukvara till Amiga 500, 600 och 1200. Det fick mig att färdas tillbaka i tiden rejält, det fick mig också att börja utvärdera mitt liv genom spel. Arkadspelen på pizzerian, flipper på kebaben, datorerna och konsolerna hemma. En massa minnen som jag vill dokumentera, inte för att just mitt liv varit speciellt intressant, men spelen var det definitivt. Det här är världens bästa hobby och mer nu än någonsin är jag beredd att prioritera den biten i mitt liv. Vi ses snart med nya texter om gamla saker som är högst relevanta även idag.